Pět barev do koupelny, které budou dominovat v roce 2021

 Interier 
13. března 2021 15:58 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Módní koupelnové barvy jsou inspirovány přírodou Depositphotos
Protože stále více a více času trávíme uvnitř našich domovů, mění se také trendy v barvách koupelen. Zatímco dříve koupelna byla místností, ve které jsme netrávili příliš času, nyní je to takový domácí lázeňský prostor a kosmetický salón v jednom.

Zajímá vás, jaké barvy jsou trendy v roce 2021? Požádali jsme několik odborníků na barvy, aby nám řekli, jaké barvy máme zvolit pro naše koupelny v letošním náročném roce.

Bledě modrá

Pro trvale oblíbenou barvu koupelny zvažte uklidňující odstín světle modré. "Modrá je klasický odstín do koupelny, ale můžete ji vzít do 21. století tím, co bych rád nazval prašnou modrou, která má tendenci být chladnější a s nádechem šedé,“ říká designérka Sue Wadden. Vybrat si ale samozřejmě můžete hned z několika modrých odstínů.

Zelená

Chcete-li v roce 2021 udělat velkou změnu ve své koupelně, pak je tu tzv. náladová zelená. "Moderní jsou odstíny inspirované přírodou, které jsou příjemné pro oči a zároveň jsou odvážnou volbou designu,“ vysvětluje Wadden. Vyberte si nějaký odstín zelené barvy, který není příliš tmavý a vypadá elegantně i nadčasově.

Teplé neutrály

Pro všestrannou barvu, která bude fungovat se sortimentem koupelnových dlaždic a povrchových úprav, nemůžete pokazit dočista nic teplými neutrálními barvami. Jde především o jemné krémové odstíny a ti odvážnější se mohou poohlédnout dokonce i po nějakém neutrálu s bledě růžovými podtóny.

Zemitá žlutá

Pokud jste si mysleli, že žlutá barva je pro koupelnu příliš jasná a odvážná, Wadden říká, že se mýlíte. "Ačkoli žlutá má konotace, že je energickou barvou, odejdete-li od jemnějších, modřejších tónů a přijmete bohaté okrové, jako je indická žlutá, dostanete příjemnou teplou barvu,“ vysvětluje. "Při dekorování koupelny tuto barvu kombinujte s přírodními produkty, jako jsou dřevěné kartáče do vany a bambusové podlahové rohože, pro elegantní, ale tlumený vzhled.“

Bílá křída

Je to prostě klasika. Když nechcete nic zajímavějšího, pak je ostrá bílá prostě nejlepším řešením a funguje dobře i v trendech pro letošní rok. "I když je čistě bílá, taková koupelna vytváří velmi uvolňující prostor,“ říká Wadden. "K bílé se hodí například barevná spárovací hmota nezi dlaždice, zkuste třeba měkkou šedou," radí na závěr Wadden. Dále čtěte: Jaké závěsy se nejvíce hodí do vaší ložnice.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008