Přiveďte do svého domova zdraví, štěstí a pozitivní atmosféru pomocí feng-šuej

 Interier 
10. března 2021 09:56 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Zeleně laděný interiér odhání napětí a navozuje pocit klidu Depositphotos
Feng-šuej je tradiční čínské učení, které se snaží navodit harmonickou atmosféru v místě, kde se člověk nachází. Největším útočištěm každého z nás je domov, kam se všichni vracíme s touhou po odpočinku. Uspořádání interiéru ovlivňuje celkové zdraví, protože se do jisté míry podílí na tom, jak se cítíme. Čím spokojenější jsme, tím dokážeme lépe čelit různým zdravotním neduhům. Na co se zaměřit, aby vám v bytě proudila pozitivní energie?

Feng-šuej se zabývá využitím prostoru. Klade si primárně za cíl, aby se v něm člověk cítil dobře. Pokud máte být schopni čelit výzvám, které na vás v životě čekají, potřebujete harmonické útočiště, kde si odpočinete a naberete nové síly. Feng-šuej nezahrnuje pouze výběr a uspořádání nábytku, zaměřuje se i na dekorace, květiny, světlo a kvalitu ovzduší. Zjistěte, co můžete ve své domácnosti vylepšit.

Důkladně se zbavte nepořádku, jinak nezmizí ani chaos z duše

Začít byste měli tím, že si v domácnosti uklidíte veškerý nepořádek. Chaoticky rozházené věci, špinavé nádobí nebo zaneřáděný stůl vede ke stagnaci. Neuspořádané předměty brání v proudění pozitivní energie, což může vést k přetížení a stresu. Samotné provádění úklidu na vás bude mít dobrý vliv. Nebudete se tolik zatěžovat negativními myšlenkami.

Většinou není možné, abyste měli klid na duši a chaos okolo sebe zároveň. Dokončení úklidu vám zvedne náladu, budete mít ze sebe dobrý pocit. Neměli byste se zbavovat nepořádku pouze povrchově, ale zaměřte se skutečně na každý kout a šuplík. Pokud na velký úklid nemáte moc času, vůbec ničemu nevadí, když si ho rozfázujete.

Pusťte dovnitř světlo a zvolte si barevné ladění interiéru

Pokud máte v domě málo světla, vymyslete, jak ho tam vpustit více. Harmonii v domácnosti nejlépe vytváří přirozený jas. Odkliďte všechny předměty, které mu brání v přístupu. Pokud to bude možné, odsuňte dál i nábytek.

Interiéru prospěje i vhodný výběr barev. Pokud toužíte po klidu a odpočinku, místnost dekorujte fialovou, zelenou nebo modrou. Zvolte spíše světlé odstíny, které podpoří průnik světla dovnitř. Barvy osvětlení v interiéru hrají také zásadní roli. Některé naladí příjemnou atmosféru a jiné povzbudí k práci.

Nezapomeňte na kvalitu ovzduší

Vzduch je velmi důležitý. Nepříjemný zápach či nedostatek kyslíku se může negativně podepsat na vašem zdraví. Po příchodu tepla často větrejte, aby k vám dovnitř proudil čerstvý vzduch. Vyčistit ovzduší můžete i pomocí pokojových rostlin. Při výběru se zaměřte zejména na zelené květiny, ale zapomeňte na kaktusy, protože podporují konfliktní situace. Čas od času můžete interiér provonět éterickými olejíčky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008