Moderní technologie umožňují vytvořit stále úchvatnější dekorace

 Interier 
28. října 2017 07:32 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Fotoobrazy jsou stále oblíbenější dekorací Shutterstock
Dnešní moderní technologie nám umožňují vytvářet stále úchvatnější dekorace. Jednou z nich mohou být i velkoformátové fotografie, díky kterým můžete mít vzpomínku na krásné chvíle. Fotoobrazy jsou moderním designovým doplňkem domácností, kanceláří, hotelů a dalších prostor.

Přibývá lidí, kteří si nechávají udělat profesionální fotografie. Ty nejkrásnější se pak mohou nechat otisknout na polštář, hrníček, tričko nebo zarámovat. Velmi efektně působí fotoobrazy na plátně nebo jiných materiálech. Kvalitní digitální tisk fotoobrazu nemusí jen zútulnit místnost, ale také připomenout krásné zážitky. Máte přitom několik možností, na jaký materiál a v jaké velikosti fotku vytisknout. 

Typy fotoobrazů

Foto na plátno

Zaujme jedinečnou strukturou a exkluzivním vzhledem. Barvy jsou obvykle oslnivé a odolné proti UV záření. Rám bývá z dokonale vysušeného dřeva. K nevýhodám patří náchylnost na prach, mastnotu, vlhko a změny teplot, protože dřevo a plátno jsou přírodní materiály. Fotky na plátně jsou proto ideální do čistých, suchých prostředí s konstantní teplotou. 

Foto na Kapa desce 

Typ obrazu, který se hodí prakticky do všech prostor. Již na první pohled je lehký a jakoby vzdušný. Na trhu je široká nabídka materiálů. Obvykle se doporučuje umístit obraz do interiéru se stálou teplotou. Obraz je také možné zalaminovat a díky laminaci pak výborně odolává nepříznivým vlivům, odolává vlhku, prachu, UV záření a je možné ho otírat vlhkým hadrem. Takovýto typ obrazu je také možné orámovat, čímž získá luxusní vzhled.

Foto obraz FINEART 

Fineart jsou nejluxusnější metody zpracování fotoobrazů. Používají se špičkové papíry: akvarelové, barytové, 100% alfa celulóza a bavlna, které mají jedinečné vlastnosti. Oceníte zejména výjimečný barevný rozsah a hranovou ostrost. Tyto fotoobrazy jsou barevnostálé, mohou se dále rámovat, opatřit paspartou atd. Jedná se o ideální volbu pro ty nejnáročnější. 

Klasické foto

Zejména černobílé fotografie (ať už v lesku či v matu) bývají od profesionálních fotografů natolik kvalitní, že je možné je pouze zasklít a zarámovat. Tato klasika se hodí zejména pro méně náročné, přesto jsou takto vystavené fotky velmi působivé a okouzlující. Zde už ovšem musíte dbát na výběr materiálů. Rám by měl být z kvalitního dřeva-masivu, sklo s broušenými hranami a foto v bílé paspartě. Pro povrchovou úpravu se obvykle používá styl přírodní (bříza, třešeň) nebo lakovaný (bílá, černá). Nevýhodou je vyšší váha obrazu a jeho křehkost – sklo se může snadno rozbít. Sklo také může díky svému lesku obraz mírně deformovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47