Interiérové trendy pro letošní rok. Zaostřeno na obývací pokoj

 Interier 
12. ledna 2020 16:52 / Mirka Malá
  0
📷
6 fotografií v galerii
Interiérové trendy se neustále mění, a tak s novým rokem přichází nové Archiv
Interiérové trendy se neustále mění, a tak s novým rokem přichází nové, možná trochu překvapivé styly. Trendem letošního roku v obývacích pokojích jsou totiž velké barevné vzory.

Široké barevné palety barev i vzorů, které se dohromady někdy možná trochu nesourodě míchají. Také třásně na závěsích či dekoracích, botanické vzory na stěnách, smyslné odstíny a doplňky. To je obývací pokoj roku 2020.

Pestré polštáře a třásně

Mixování různých vzorů je nyní sebevědomé a drzé. Začněte polštáři na pohovce. Smíchejte květinové vzory s těmi geometrickými, nebo třeba se zvířecími vzory a ilustrativními tisky. A samozřejmě nezapomeňte na třásně. Zkrátka si pořiďte co nejpestřejší polštářek na vaši sedačku, ideálně zakončený třásněmi.

Přírodní odstíny

V přírodě trávíme čas stále méně, o to víc příroda sama proniká do bytového designu. Ať už se jedná o samotný skandinávský styl, nebo třeba jen o barvu obývákových stěn. Nové zelené barvy jsou nyní k dostání v desítkách různých odstínů. Svoje zelené stěny klidně nakombinujte s tapetami přírodních vzorů, ať už jde o listy stromů, anebo krásné květy. Vše pak doplníte novými poličkami, samozřejmě v zeleném odstínu.

Tmavé sedačky a křesla

V nové sezoně jsou trendem tmavší odstíny sedacího nábytku. Pokud si tedy ke svým zeleným stěnám a barevným polštářkům budete kupovat i novou sedačku či křesla, sáhněte po tmavších odstínech modré nebo velmi tmavé zelené. Tím mimo jiné docílíte toho, aby váš menší obývák vypadal bohatě. Dále čtěte: Rozdíly mezi vintage a retro interiérem.

Domácí bar

Domácí bary jsou kapitolou samy pro sebe. Jsou velkým trendem a jsou známkou nového životního stylu. Ve vašem pestrém a stylovém bytě díky němu snadno pohostíte svoje přátele. Pokud nemáte v pokoji místo, postačí dřevěná barová skříňka nebo kovový barový stolek.

Kovové doplňky

Teplé kovové materiály, jako například mosaz nebo měď, přinesou do vašeho nového obýváku jistou dávku vzrušení. Kombinování barev, vzorů a materiálů je totiž pro letošní rok tím největším hitem. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod