Žijete v malém bytě? Nezoufejte, i malý prostor se dá pohodlně zařídit

 Interier 
28. května 2019 14:50 / Eva Vogelová
  1
📷
3 fotografie v galerii
I malý prostor se dá pohodlně zařídit  Shutterstock
Žít v garsonce znamená, že spíte v kuchyni i v obývacím pokoji a kousek od postele máte záchod. Pokud nemáte moc peněz nazbyt, nedá se nic dělat. V dnešní době jsou byty ve městech velmi drahé a často spoustě lidí nezbývá nic jiného, než žít ve stísněném prostoru. Nevěšte hlavu, i garsonka se dá zařídit tak, aby se v ní dalo plnohodnotně žít.

Život v garsonce moc lidí nebaví, protože nemají moc prostoru. Navíc to vypadá, že tam mají permanentní nepořádek, protože nemají dostatek úložného prostoru. Pokud budete trochu kreativní, můžete si zařídit garsonku tak, aby se v ní dalo chodit, všechno se vám tam vešlo a cítili jste se v ní dobře.

Využijte prostor u stropu 

Ideální by bylo, kdybyste si ve svém malém bytě udělali mezipatro třeba nad kuchyňskou linkou. Můžete tam umístit pohodlnou postel nebo pouze matrace. Vlezete si tam po schůdkách. Budete mít klid a oddělenou ložnici.

Dát si do mezipatra postel je patrně nejběžnější, ale můžete to vymyslet i jinak. Pokud pracujete občas z domova, můžete si tam udělat malou pracovnu. Když preferujete klid na odpočinek během dne, vytvořte si v mezipatře malý obývací pokoj třeba s malou knihovnou.

Výšku vašich stropů můžete využít i tak, že si necháte na míru vyrobit velmi vysoké skříně. Budete mít úložný prostor navíc. Dostanete se tam opět po malých schůdkách.

Pořiďte si jen potřebný nábytek  

Zbytečně si nepořizujte do svého bytu velké množství nábytku. Každému smrtelníkovi pro důstojné žití stačí postel či rozkládací gauč, kuchyňská linka, stůl a židle. Nepotřebujete mít jednu židli k jídelnímu stolu a druhou k počítačovému, postačí vám jedna nejlépe s jedním stolem. Ušetříte tím spoustu místa.

Rozdělte si místnost

V jedné místnosti máte obývací pokoj, ložnici i kuchyň, což není moc příjemné. Oddělte si kuchyň nebo postel, abyste se cítili v bytě příjemněji. Místnost se díky tomu opticky zvětší. Na oddělení můžete použít závěs, paraván, menší skříň či knihovnu. Pokud si vyberete skříň, vznikne vám další úložný prostor k využití. Vše byste měli však sladit tak, aby to tam vypadalo útulně.

Zaměřte se na barvy

Výběr barev vám změní atmosféru v bytě. Zvolte velmi světlé barvy, protože opticky zvětšují prostor. Vizuálně to bude vypadat, že máte v bytě hodně světla, ačkoliv je v garsonce umístěno třeba jen jedno okno. O tom, jaké vybrat úložné prostory do malého bytu, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47