Hlavní důvod, proč byste měli spát se zavřenými dveřmi

 Interier 
25. března 2019 12:22 / Monika Thomsonová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Dveře jako hranice mezi životem a smrtí Shutterstock
Zdá se vám nepředstavitelné spát v místnosti se zavřenými dveřmi? Člověk si to ani neuvědomí, ale stát se může cokoli a taková banalita jako jsou zavřené dveře do ložnice již zachránila život nejedné rodině.

Otevřené dveře ponecháváme například proto, abychom slyšeli zda se naše děti v průběhu noci nebudí a nepláčou. ale jsou pochopitelně i jiné důvody. A nepřijde nám na tom nic nebezpečného.

Jenže hasiči jsou jiného názoru. V případě požáru v domácnosti jsou zavřené dveře rozhodujícím klíčem k záchraně života. Podle nich byste z hlediska bezpečnosti měli mít během spánku dveře zcela zavřené.

Proč spát se zavřenými dveřmi?

Zavřené dveře jsou rozhodujícím prvkem v kritických situacích, jakým je především požár. Americký hasiči zveřejnili fotografie, které dokazují, že i obyčejné dveře mohou zachránit život. Právě tyto fotografie vám mají být varovným signálem a důkazem toho, proč skutečně spát se zavřenými dveřmi. Můžeme říci, že v tomto případě jsou dveře jakousi hranicí mezi životem a smrtí.

Když se vrátíme ke fotografiím, tak na jedné můžete vidět dveře zničené požárem a na druhé tytéž dveře, avšak z opačné strany - z vnitřní strany, kde spali majitelé domu. Hasiči byli během noci přivoláni k požáru v domě a díky tomu, že si majitelé během spánku zavřeli v ložnici dveře, zachránili si život.

Bariéra před ohněm

Dveře vytvořili jakousi bariéru před ohněm a kouřem, který se nemohl šířit dál. Majitelé si díky této banalitě zachránili život. Pokud se tedy rozhodnete zavírat si při spaní dveře do ložnice, děláte to nejlepší pro ochranu sebe a své rodiny. (Dále čtěte: Jak nejlépe ochránit obydlí před požárem?).

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008