Kobercové čtverce jsou novým trendem v podlahových krytinách

 Interier 
03. června 2018 15:53 / Iva Dvořáková
  1
📷
5 fotografií v galerii
Vybrat si můžete z mnoha barev Shutterstock
Jednoduchá manipulace i převoz, to jsou hlavní výhody kobercových čtverců. Cenově přitom nejsou nijak vysoko, takže se vyplatí pořídit je i domů. Zatím bodují hlavně v kancelářských prostorách. Vyrábějí se v mnoha barvách, tak se uplatní i v bytě.

Máte rádi koberce, ale odrazují vás složitá přeprava, manipulace, ale i zařezávání a pokládka samotná? Pak pro vás může být řešením koupě kobercových čtverců. Jsou stále vyhledávanější, protože přinášejí celou řadu výhod, a přitom zanechávají veškeré přednosti klasických koberců v metráži.

Co to je? Jedná se o jednotlivé díly podlahové krytiny pravidelných tvarů, které se snadno skládají vedle sebe a umožňují jednoduchou pokládku.

Ze svrchní strany mají čtverce běžný kobercový povrch, který je na trhu k dispozici v mnoha provedeních, barvách i úpravách vláken. Na spodní straně však mají speciální podložku, díky které se pyšní vysokou odolností.

Kobercové čtverce jsou mnohem odolnější než klasické koberce v metráži, dobře se s nimi manipuluje a snadno se instalují. Kombinují tak veškeré přednosti běžných koberců s jinými typy podlahových krytin.

Šetří klouby

Koberce patří mezi nejoblíbenější typ podlah už po řadu staletí a jejich obliba neustupuje. Šetří totiž klouby, mají dobré izolační vlastnosti, potlačují hluk a dobře vypadají. Kobercové čtverce vynikají všemi těmito vlastnostmi klasických koberců, majitelům však nabízí i něco navíc.

Například vám odpadnou starosti s přepravou. Zatímco převoz běžného koberce v metráži je náročný a obvykle se neobejde bez zaplacení služby přepravy, kobercové čtverce snadno převezete i v osobním autě.

Převoz v krabici

Bývají naskládány v krabicích a podle konkrétního typu obsahují daný počet kusů. Předem si tak propočítáte, kolik kusů kobercových čtverců potřebujete, a podle toho pořídíte požadovaný počet balení. 

Při pořizování čtverců vždy počítejte s rezervou a nakupte několik kusů navíc. Poslouží jako náhradní díl v případě poškození nebo jako rezerva při špatném propočítání.

Do kanceláří i domů

Kobercové čtverce se nejčastěji pokládají v komerčních a veřejných objektech, pracovnách či chodbách. A na ven (balkon, terasu) si pořiďte venkovní koberce, o kterých píšeme zde.

Na trhu jsou k sehnání i luxusní vzorované typy, které se hodí do reprezentativních místností. Čtverce jsou díky své odolnosti a zátěžovému provedení vhodné i tam, kde je frekvence pohybu nadprůměrná.

Málo se opotřebí

Díky zmíněné speciální podložce netrpí tak jako klasické koberce v metráži a zpravidla nepodléhají viditelnému opotřebení ani při časté zátěži kancelářských křesel.

Díky své odolnosti a mnohaleté životnosti se stále častěji používají i do rodinných domů a bytů. Zde mají oblibu i díky snadné montáži, kterou zvládne v podstatě každý. Pokud si pořídíte kobercové čtverce, můžete si je s trochou zručnosti položit sami.

A pokud si náhodou koberec poškodíte, není nic jednoduššího než pomocí kobercového nože zničený díl odstranit a nahradit novým. Takhle jednoduché to je.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod