Trápí vás zápach z odpadkového koše, i když je prázdný? Má to snadné a přírodní řešení

 Tipy a inspirace 
04. ledna 2022 17:16 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Na zapáchající odpadkový koš stačí esenciální olej Shutterstock
Zná to skoro každý. Váš odpadkový koš zapáchá i poté, co jej vyprázdníte a není v něm tedy nic, co by mohlo zápach způsobovat. Má to překvapivě snadné a navíc přírodní řešení.

K odstranění nepříjemného zápachu z odpadkového koše budete potřebovat pouze dvě jednoduché věci. A budete skutečně překvapeni. Stačit vám totiž bude jen vatový odličovací tampon a pár kapek voňavého esenciálního oleje.

Jak na to

Jednoduše nakapejte na vatový tampon 10-15 kapek esenciálního oleje a položte ho na dno odpadkového koše. Pak teprve do koše nainstalujte nový pytel na odpadky. Tampon napuštěný esenciálním olejem spolehlivě provoní váš odpadkový koš i celou kuchyni, jakmile jej otevřete.

Princip tohoto jednoduchého řešení spočívá v tom, že bavlna je extrémně savý a odolný materiál. Nasákne tekutinu, aniž by se rozpadla, což znamená, že vůně esenciálního oleje vydrží zhruba týden, někdy i o něco déle. Pak už stačí jen jednou týdně vyměnit napuštěný tampon. To vše podniknete samozřejmě poté, co koš řádně vytřete a zápach ani tak nezmizel.

Jaké esenciální oleje jsou vhodné

Každý typ esenciálního oleje má specifické výhody a může být použit pro různé věci od vaření a čištění až po péči o vlasy a krásu. Obecně ale platí, že levandule má uklidňující aroma a dezinfekční vlastnosti, díky čemuž je voňavá a bezpečná. Citrusové vůně jako pomeranč a citron jsou přírodní čisticí prostředky. Oleje vydávají jasnou, povzbuzující vůni, která chrání před nepříjemnými pachy. Hodí se i čajovník, protože má antiseptické a antivirové vlastnosti, díky čemuž je skvělým bojovníkem proti zápachu.

Zdroj: Taste of Home, Apartment Therapy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47