Pokud máte toaletu v koupelně, můžete ji šikovně skrýt hned několika způsoby

 Interier 
15. srpna 2021 10:11 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Soukromí si na toaletě můžete vytvořit pomocí zástěny  Depositphotos
Toaletu je rozhodně lepší umístit do samostatné místnosti, ale ne každý si takový luxus může dovolit. Záchod v koupelně najdete především v bytech, kde je potřeba ušetřit doslova každý centimetr. Pokud toužíte na toaletě po větším soukromí, můžete ji alespoň částečně oddělit. Jak to provést?

Pokud nebydlíte v domácnosti sami, jistě znáte situaci, kdy se vám chtělo na toaletu, ale jiný člen domácnosti se právě myl v koupelně. Na toaletě se každý cítí nejlépe sám. Pro lepší pocit bezpečí a soukromí můžete toaletu skrýt. Inspirujte se několika způsoby, jak toaletu vkusně oddělit od zbytku koupelny.

Paraván

Nejjednodušším řešením je pořídit do koupelny paraván, který může z jedné strany zakrýt celou toaletu tak, že na ni nepůjde téměř vůbec vidět. Můžete si jej vybrat podle velikosti i designu, takže se nemusíte obávat, že se vám do koupelny nebude hodit.

Paraván sám o sobě může v koupelně posloužit jako vkusná dekorace. Stačí si jen dobře vybrat. Jde navíc o praktický designový kousek, který můžete dle potřeby přemístit na jiné místo. Pokud jste zruční, můžete si zástěnu vyrobit i sami z palet nebo dřevěných bedýnek a nabarvit jej barvou, která bude ladit se zbytkem koupelny.

Nový úložný prostor

Toaletu můžete chytře skrýt menším úložným prostorem. Pokud vedle něj máte trochu místa, pořiďte si tam menší skříňku, kde můžete skladovat různé věci. Problém může však představovat design skříňky. Když objevíte nábytek, který se tam bude hodit z hlediska své velikosti a tvaru, nemusí se vám líbit vizuálně. V takovém případě si jej můžete nechat vyrobit na míru, abyste s ním byli kompletně spokojení.

Dekorativní předměty

Toaletu můžete částečně skrýt také pomocí některých dekorací. Pokud vás nenapadá žádná kreativní dekorace, kterou byste mohli postavit poblíž toalety, můžete tam umístit rostliny. Hodit se vám do koupelny budou draceny, které poměrně rychle rostou a nepotřebují žádnou speciální péči.

Koupelnu si můžete vyzdobit i dalšími výraznými dekoracemi, které na sebe upoutají pozornost a toaleta již nebude středem pozornosti. Můžete si jednu stranu zdi vyzdobit barevnou tapetou či na stěnu pověsit velký obraz s geometrickými tvary. Přečtěte si také o japandi designu, nejžhavějším interiérovým trendu současnosti.

Zdroj: www.forbes.com, m.homethangs.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod