Jak vytvoříte koupelnu podle Feng-shui? Hlavně optimalizací správné energie

 Interier 
03. srpna 2021 10:48 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ke správné energii v koupelně pomohou i živé rostliny Depositphotos
Feng-shui se po staletí používá k optimalizaci toku energie v domácnosti. A mezi tyto energie samozřejmě patří i voda, která podle této asijské moudrosti souvisí s bohatstvím, intelektem a sociálními sítěmi. A proto by i vaše koupelna měla být podle Feng-shui.

Moderní koupelny ovšem většinou mají k Feng-shui hodně daleko. Už dávno nejsou ani místem, kde se relaxuje a hýčká tělo. Naopak. Dnes je moderní koupelna místem, kde ženy ráno většinou chvátají, aby vše stihly před odchodem do práce, a muži sotva stíhají holení. Jak to tedy změnit a udělat z moderní koupelny Feng-shui koupelnu?

Dejte zrcadlo na dveře a do koupelny živé květiny

Pokud můžete nainstalovat zrcadlo na vnější stranu dveří koupelny, udělejte to, zlepší to Feng-shui. Zrcadlo energeticky vymaže koupelnu a vše tedy bude energeticky správně.

Dalším problémem koupelny je odtékající voda. Ale zelená pokojová rostlina je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak zlepšit Feng-shui v každé koupelně. Rostlina přeměňuje sestupnou energii vody na důležitou životní energii. Voda živí rostliny a ty do koupelny přináší přírodní prvek.

Pravidelně probírejte kosmetické produkty a používejte čisté ručníky

Může vám to připadat trochu legrační, ale faktem je, že i produkty, které v koupelně používáte a skladujete, mají svoji trvanlivost. Takže se zbavte všeho, čemu expirační doba již vypršela nebo co již nepotřebujete. Jednak nechcete používat prošlé produkty a navíc na úrovni Feng-shui všechno to, co máte uložené ve svém bytě či domě, ovlivňuje vaše zdraví a pohodu. Takže i když tyto věci nepoužíváte, ovlivňují vaši energii. 

Udržitelné, organické a netoxické výrobky v koupelně jsou opravdu důležité. Vaše kůže je největším orgánem vašeho těla a vy absorbujete energii materiálů, které na ni pokládáte. Takže podle Feng-shui ovlivňuje také kvalita a životní energie materiálů v koupelně vaši pohodu.

Toaletu mějte vždy zavřenou

Především ale vždy zavírejte dveře do koupelny. Podle Feng-shui je to jediný způsob, jak vám z ní nebude unikat dobré čchi, tedy vitální energie a síla. A u toalety to platí dvojnásob. Toaleta má funkci odplavování odpadu a vody. Je to jedna z oblastí, které byste měli věnovat pozornost, pokud vám jde o vaše Feng-shui. Abyste omezili ztrátu jakýchkoli zdrojů, vždy toaletu zavírejte.

A pokud chcete zajít ještě dál a momentálně třeba svoji koupelnu rekonstruujete nebo teprve stavíte, ideálně by podle Feng-shui toaleta neměla být vůbec vidět. Je-li to tedy va vašich možnostech, najděte jí v koupelně takové místo, aby na ni nebylo vidět. Dále čtěte: Toile design je luxusní odkaz na starou Francii. Vyzkoušejte jej doma.

Zdroj: The Spruce.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod