Úklid nemusí být namáhavý. Elektrické čisticí kartáče vás zbaví během chvilky i letitých skvrn

 Technika 
22. března 2021 10:32 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zapomeňte na namáhavé čištění koupelny Depositphotos
Mít stále čistou sprchu, dlaždice, umyvadlo a dokonce i spáry stojí hodně času i energie. Možná spáry mezi dlaždičkami drhnete ručně zubním kartáčkem. Přitom existují nástroje, na kterých jen zmáčknete tlačítko a ony čistí za vás. Opravdový pomocník do koupelen a kuchyní je malý, ale šikovný.

Elektrické čisticí kartáče se vyrábějí v mnoha provedeních od malých kartáčků až po větší s teleskopickou tyčí. Záleží jen na tom, na co chcete takového domácího pomocníka použít.

Co všechno kartáče umí

Prakticky vše v závislosti na tom, jaký kartáč si pořídíte. Malý kartáč, který vypadá jako elektrický kartáček na zuby, perfektně vyčistí spáry mezi dlaždičkami v koupelně i kuchyni nebo třeba i okolo vodovodní baterie. Všechna tato místa jsou obtížně přístupná a udržovat je čistá dá práci.

Navíc se u tohoto šikovného malého kartáčku nemusíte omezovat jen na spáry v koupelně, ale vyčistíte jím snadno i některé nábytkové komponenty či dokonce šperky.

Větší elektrické čisticí kartáče, které mnohdy bývají opatřeny i teleskopickou tyčí, jsou také velmi multifunkční. Vyčistíte jimi prakticky všechny hladké povrchy v domácnosti, takže dlažbu a dlaždičky, dřez, dokonce i kuchyňské přístroje a koupelnovou sanitu.

Tyto kartáče obvykle mají také několik nástavců, takže jsou velmi praktické a snadno jimi vyčistíte i obtížně dosažitelné rohy.

Jaký kartáč si vybrat

To záleží zcela na tom, co všechno jím doma budete chtít čistit. Pokud máte v plánu po čase vyčistit všechny spárovací plochy v koupelně či kuchyni, pak si rozhodně vystačíte s malým elektrickým kartáčem, který je primárně určený pro čištění spár, ale můžete jím vyleštit i vodovodní baterie či sprchu.

Pro snadné čištění větších ploch, jako jsou dlaždičky, dlažba, umyvadla či vany a sprchové kouty, zvolte samozřejmě větší kartáče s teleskopickou tyčí. Tyto kartáče vás snadno zbaví i skvrn od vodního kamene jak na dlaždičkách, tak na sanitárním vybavení vaší koupelny. Navíc už nebudete muset na schůdky nebo židli, protože díky teleskopické tyči dosáhnete pohodlně prakticky všude.

Elektrické čisticí kartáče rozhodně stojí za to. Uklízení vašeho domu či bytu s nimi bude zase o něco snadnější a vy ušetříte nějaký ten čas navíc pro sebe. Dále čtěte: Energetické štítky u spotřebičů čekají změny. Metoda čím víc plus, tím lepší už nebude platit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod