Myčka ušetří spoustu času. Nemusíte do ní vkládat jen nádobí, bez problémů umyje i další věci

 Tipy a inspirace 
14. března 2021 12:04 / Eva Vogelová
  5
📷
6 fotografií v galerii
Myčka je skvělý vynález, do kterého nemusíte vkládat jen nádobí  Depositphotos
Boj s časem je nekonečný. Zejména rodiny s dětmi se snaží ušetřit alespoň několik minut každý den. Dnes již naštěstí existují spotřebiče, které spousta práce udělají za vás. Domácnosti však některé nevyužívají naplno. Jedním z nich je myčka. Většina lidí do ní dává pouze nádobí, aniž by věděli, že tam mohou naskládat mnohem více věcí. O jaké jde?

Myčka na nádobí je úžasný vynález, denně všem ušetří spoustu času. Nemusí vás už děsit pouhý pohled na horu nádobí, protože většinu za vás umyje spotřebič. Můžete do ní naskládat ale i jiné předměty, které byste jinak museli očistit ručně. Zároveň si však musíte dát pozor na to, co do myčky zásadně nepatří. Jde zejména o měděné, zlaté, stříbrné a měděné věci.

Součástky spotřebičů

Samotné spotřebiče také občas potřebují vyčistit. Myčka vám je samozřejmě celé neumyje, ale některé části do ní vložit můžete. Možná vás potěší, když zjistíte, že lze do myčky dát kovovou mřížku z digestoře, celoplastové součástky a nástavce z vysavače, rotační talíř z mikrovlnné trouby, špunt z umyvadla nebo mřížku z větráku a koupelnových ventilací.

Veškeré plastové hračky a misky mazlíčků 

Plastové hračky, které menší děti většinou ocucávají, musíte pravidelně umývat. Pokud máte takových hraček plnou místnost, patrně vás představa, že je musíte umýt, poněkud znepokojí, což není nutné. Plastové předměty čistit nemusíte, protože to za vás udělá myčka. Bohatě stačí, když je naplníte do děrovaného sáčku a umístíte dovnitř. Patří tam i plastové hračky, se kterými si hrají domácí mazlíčci. Nezapomeňte na misky, ze kterých chlupáči jedí. Ty tam můžete s klidem vložit také.

Předměty používané k hygieně

Předměty určené k hygieně by si jednou za čas také zasloužily vyčistit. Nemusíte to dělat vy, ale zvládne to i myčka. Do ní můžete vložit kelímky na kartáčky, skleněné poličky, kartáče na vlasy, stojánek na make-up nebo i klasický kartáček na zuby, který následně můžete použít k čištění špatně dostupných míst v domácnosti. Z hřebenů nezapomeňte sundat všechny vlasy.

Plastová obuv

Myčka zvládne umýt i některé boty, aniž by se jim něco stalo. Dovnitř můžete vložit plastovou obuv, která odolá dešti a vodě obecně. Nebudete muset ručně čistit gumové holínky, nazouváky, žabky nebo crocsy. Přečtěte si také, jak využít vodu ze sušičky. Bude se vám hodit na celou řadu činností.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008