Jaké závěsy se nejvíce hodí do vaší ložnice

 Interier 
02. února 2021 16:03 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Závěsy mají velký vliv na kvalitu našeho spánku Depositphotos
Pokud jde o výběr závěsů do ložnice, faktory, které je třeba vzít v úvahu, jdou nad rámec estetiky. Volby interiérového designu, které provedete ve své ložnici, mohou ovlivnit váš spánek, což zase ovlivní vaše fyzické a duševní zdraví. Podle studií je světlo nejdůležitějším vnějším faktorem ovlivňujícím spánek, takže závěsy v ložnici jsou o to důležitější.

Závěsy nejen dolaďují samotnou místnost, ale mohou také hrát roli v našem cirkadiánním rytmu, což jsou naše vnitřní hodiny, které říkají našemu tělu, kdy je čas na odpočinek. Sečteno a podtrženo. Nepodceňujte sílu závěsů v ložnici.

Výběr nejvodnějšího materiálu

Při výběru závěsů do ložnice začněte s materiálem, nejčastější možností je bavlna. "Bavlna je lehká, prodyšná a snadno se o ni stará,“ říká bytová designérka Kathryn Emery. Pokud dáváte přednost snadné údržbě, rozhodněte se pro látku, kterou lze prát v pračce. Pokud však chcete luxusní atmosféru, zvažte těžší a přepychovější látku. Texturované látky jako hedvábí jsou skvělou volbou. "Hedvábí propouští světlo pro vzdušný a luxusní vzhled. Je však těžší se o něj starat a je drahé,“ říká Emery. "Hedvábí bude také vykazovat poškození vodou a UV zářením rychleji než jiné látky,“ dodává Emery, takže je důležité mít to na paměti při výběru závěsů.

Jedním z nejoblíbenějších materiálů na závěsy do ložnice je samozřejmě samet. "Samet je těžký a vynikající pro izolaci oken před chladným průvanem a horkými letními dny,“ vysvětluje Emery. Ale samet snadno hromadí prach.

Pokud hledáte něco stylového ale přesto levného, použijte polyester. "Polyester je cenově výhodný a nenáročný na údržbu,“ říká Emery. Nebo se rozhodněte pro plátěné závěsy do ložnice, pokud máte raději lehký a ekologický styl.

Barva a vzory

"Přemýšlejte o tom, jaké barvy doplní váš prostor,“ říká Emery. "Ve většině případů se chladné barvy dobře spojí s jinými chladnými tóny a naopak.“ Emery navrhuje vyhnout se jasným barvám, pokud je vaše ložnice zalitá slunečním světlem. "Přirozené světlo v průběhu času způsobí vyblednutí,“ vysvětluje. Pokud jde o vzorované závěsy, je nejlepší si je představit jako nástěnné umění. "Závěsy se vzorem mohou mít stejný efekt jako umělecké dílo, když jsou zcela zatažené, takže na to pamatujte během procesu výběru,“ říká Emery.

Co se týče zavěšení závěsů, Emery doporučuje klasickou závěsovou tyč, protože dokáže unést váhu jakékoliv látky. Hedvábné nebo saténové závěsy se dobře kombinují s tepaným železem nebo dřevem, zatímco hrubé plátěné závěsy jsou pěkně zvýrazněny dřevěnými nebo kovovými povrchy. Dále čtěte: Černá se vrací do interiéru. Vypadá totiž luxusně.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve