Jak narychlo vylepšit improvizovanou domácí kancelář

 Interier 
21. dubna 2020 09:31 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Při práci z domova na notebooku si ničíme záda Depositphotos
Pokud v současné době pracujete doma přes notebook, je velmi pravděpodobné, že vás z toho už bolí krk, ramena, záda či zápěstí. Odborníci proto přišli s několika radami, jak improvizovaný domácí pracovní prostor vylepšit.

Práce s notebookem doma je složitá. Například, když máte obrazovku ve správném úhlu a dobře na ni vidíte, je zase klávesnice notebooku v nepříjemné poloze a naopak, takže po chvíli vás začne bolet krk.

Je tedy dobré vaše domácí improvizované pracovní místo vybavit lépe, aby netrpělo vaše tělo a vám se pracovalo lépe.

Pořiďte si externí klávesnici a myš

Pokud používáte klávesnici notebooku, pravděpodobně vás po chvíli začne bolet některá z částí vašeho těla. Pokud například nemáte dobře podepřená předloktí, budete pravděpodobně pociťovat bolest ve svalech krku a ramen. Externí klávesnice je chytrým a dnes už i levným řešením. Můžete ji položit tak, abyste seděli správně a to samé platí i pro externí myš.

Stojan na notebook nebo monitor

Zvýšení polohy obrazovky vašeho notebooku pomocí stojanu narovná váš krk a znemožní vám dívat se dolů. Musíte ovšem najít takovou polohu, aby obrazovka notebooku byla na úrovni, která je pro vás pohodlná.

Dalším dobrým řešením pro vaši improvizovanou domácí kancelář je externí monitor. Při jeho používání přirozeně udržujte neutrální držení krku a nevykláníte se dopředu. Při správném sezení by se rovněž vaše lopatky měly vždy dotýkat zadní části židle.

Dbejte na správné sezení

Právě správné sezení je rovněž klíčové. Málokdo má doma k dispozici pořádnou kancelářskou židli a mnozí tak při práci na notebooku sedí například u jídelního stolu nebo v obýváku na gauči.

Tady pomohou polštáře, kterými lze vylepšit kuchyňskou židli, nebo obývákové křeslo. Položte jeden polštář na sedadlo a druhý na záda pro další podporu zad. Chcete-li sedět ještě pohodlněji, stočte si ručník, který následně umístíte za dolní část zad. Pochopitelně nejlepší je objednat si kvalitní kancelářskou židli, která nebude ničit vaše záda.

Několika doplňky vašeho notebooku a pomocí polštářků a ručníků, které máte doma, si snadno dovybavíte svoji improvizovanou kancelář tak, abyste si v době koronavirové pandemie nezničili doma záda. Dále čtěte: Virologové radí. V době koronavirové nechoďte do bytu v botách.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008