Tři snadné způsoby, jak vyzdobit svůj domov vašimi fotografiemi

 Interier 
17. dubna 2020 10:37 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Z vlastních fotek můžete krásně dekorovat stěny Pinterest
V telefonu máme tisíce fotek a některými si lze i hezky vyzdobit byt či dům. Z fotek míst či věcí, které máte rádi, lze krásně dekorovat jednotlivé místnosti.

K pořizování obrázků vhodných pro velkoformátový tisk nepotřebujete luxusní foto vybavení ani třídu. Stačí nastavit mobil tak, aby fotografoval a exportoval fotografie v plném rozlišení.

Pak už není žádný problém fotografie vytisknout téměř v libovolné velikosti a vyzdobit jimi domácnost.


Fotky si také správně rozvrhněte do rámečků. Stačí si jen zapnout mřížku před samotným focením, nebo využít některé aplikace na oříznutí fotografií.  Až takto získáte fotky, se kterými budete spokojeni, můžete začít s výzdobou.

Vytvořte si vlastní triptych

Rozdělte vodorovnou fotografii například krajiny do tří panelů, což je formát nazývaný triptych, který vaši velkou prázdnou zeď promění v krásné panorama. Při ořezávání obrázku zohledněte mezeru mezi rámečky, aby vaše krajina plynule přecházela z jednoho obrázku do druhého.

 

Zvěčněte výtvory vašich dětí

Děti jsou plodní umělci. Chcete-li zvěčnit jejich 3D mistrovská díla v obraze, pak upevněte jejich vlastnoručně vyrobené figurky z hlíny či pastelíny na monochromatické pozadí, vyfoťte mobilem a vytiskněte a zarámujte. Můžete si tak vytvořit na zdi nádhernou koláž z výtvorů vašich dětí.

Vytvořte obrazy z rodinných fotografií

Určitě máte ve svém mobilu řadu rodinných fotografií či krásných fotek vašich dětí. Vyberte třeba čtyři, které se vám nejvíc líbí, převeďte je do černobílého formátu, aby na zdi vypadaly jednotně, zarámujte a vytvořte na zdi krásné místo z rodinných fotek.

Hrajte si při tom s perspektivou. Kombinujte fotografie pořízené z různých vzdáleností i úhlů, aby fotky na zdi pak nevypadaly jednotvárně. A rozhodně platí i to, že čím větší momentka, tím lépe na zdi v rámečku bude vypadat. Dále čtěte: Jak vylepšit schodiště pomocí běhounu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008