Jak rozzářit místnost bez oken, koupelnu i suterén

 Interier 
13. dubna 2020 10:17 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zařízování místností bez oken má svá pravidla Pinterest
Interiér pokoje bez přirozeného světla může být obtížné zařídit. Barvy vypdají sytější a výzdoba může bez přirozeného světla vypadat objemně. Nejběžnějším prostorem bez oken jsou koupelny a suterény. Jsou to zároveň místnosti, které je nejtěžší prosvítit.

Přestože se to může zdát nemožné, jde to. Designéři o tom ostatně vědí svoje a mají zaručené rady, jak si s prostory bez oken poradit.

Vyberte světlé barvy

Začít výběrem světlého nátěru je základ. Vyberte barvu stěny, která bude odrážet světlo a nebude jej absorbovat. Případně využijte tapety, ovšem s nějakou texturou nebo světlým vzorem. A i když se vám zdá, že koupelna není důležitá, opak je pravdou.

Pokud si do koupelny nebo jiného prostoru bez oken například dáte dřevěnou podlahu, nebo imitaci takové podlahy, bude váš prostor zaručeně působit mnohem menším dojmem. Naopak do místnosti, kde může být koberec, určitě vyberte takový, který prostoru dodá dotek světlé měkkosti.

Pečlivě vyberte osvětlení

Dalším krokem je osvětlení v místnosti. Tady designéři radí zvážit nástěnná svítidla a dekorativní světla. Rovněž stylová lampa rozzáří prostor a dodá místnosti trochu osobitosti. Lze také dobře využít osvětlení v podobě LED pásů, které se snadno nainstaluje pod police nebo skříňky.

Nezapomeňte na zrcadla

Zrcadla a další prvky, které mohou fungovat jako nástěnné umění, mohou pěkně odrážet vrstvené světlo, takže místnost bez oken bude vypadat otevřenější. Zrcadla rovněž pomohou k vytvoření optického klamu a místnost opticky zvětší.

Máte-li tedy v domě či bytě místnosti bez oken, včetně koupelny, pamatujte na tři základní pravidla. Světlé stěny, správné osvětlení a zrcadla. Dále čtěte: Jak dát venkovním dveřím nový styl. Je to snadné a zvádnete to sami.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008