Dva v jednom. Aneb jak rozdělit pokoj na dva

 Interier 
15. září 2019 09:35 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
I v malém bytě se dá čarovat s prostorem Pinterest
Obývák, ložnice, dětské pokoje, pracovna, místo na domácí práce. Jak to vše dostat do jednoho bytu? Řešením je dělení pokojů. A jde to i bez bourání a stavění příček.

Mít velký byt či dům, kde má každý své soukromí, je snem drtivé většiny lidí. Ne každý si však může takto velké bydlení dovolit. Nicméně není potřeba zoufat. Přes to všechno můžete mít jak prostorný obývák, tak i soukromí. Stačí pokoje vhodně rozdělit. Na výběr máte hned několik možností. 

Posouvejte stěnu 

Aktuálním trendem moderního bydlení jsou posuvné stěny. Jejich velkou předností je široká nabídka. Vyrábějí se z různých materiálů, např. hliníku, odlehčeného skla, lamina, polykarbonátů, kompozitů. Asi největším plusem je fakt, že kvůli tomu není potřeba do místnosti stavebně zasahovat. Stěny jezdí v kolejnicích, které se poměrně snadno dají upevnit na stěnu a strop. Přitom stále tyto dělicí stěny nabízejí největší možnou míru soukromí v jednotlivých částech pokoje. Dělicí stěna může mít všechny dveře posuvné, takže jednoduchým pohybem celý prostor oddělíte, nebo naopak spojíte. Další variantou jsou částečně pevné příčky, doplněné posuvnými dveřmi.

Japonská stěna 

Levnějším a hlavně nejméně náročným řešením jsou japonské stěny. Jde o takovou alternativu vertikálních žaluzií. Jejich výhodou je, že jsou lehké, na výběr je z velké škály látek i vzorů a díky tomu si je můžete podle libosti měnit. Pořídit je můžete v jednoduché formě v některém marketu s nábytkem nebo můžete oslovit i specializovanou firmu, která vám je udělá doslova na míru. Hodí si do kteréhokoliv pokoje, včetně dětského.  

Návrat luxfer

Luxfery byly jednu dobu hodně zatracovány, ale v posledních letech nastává jejich velký remake. Luxferová stěna propouští světlo, a přesto nemusíme přesně vidět, co se děje za ní. Navíc pomocí skleněných cihliček můžete v bytě vykouzlit skutečně nevšední architektonický zážitek. Výrobci je dnes nabízejí nejenom v široké škále barev, ale také s LED pásky. Více o luxferách i jejich použití v interiéru jsme psali zde.

Za pár kaček

Někdy je potřeba zakrýt třeba rušivý kout, rozdělit větší prostor opticky na část společenskou a část na spaní. Lze použít lehké závěsy, japonské rolety či předělovací regály. Klasické paravány ze dřeva už neletí, používají se jejich moderní, designové verze. Samostatně stojící dělící stěnu si však při troše zručnosti můžete vyrobit i sami.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod