Pořiďte si do bytu truhlu po vzoru babiček

 Interier 
12. září 2019 16:53 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Truhla na nářadí poslouží i jako sedátko či pracovní plocha Pixabay
Současné možnosti pořízení různých kusů nábytku jsou opravdu obrovské. Do módy se opět vrací truhly na prádlo. Máme další informace.
Nejnovější

Těhotenský kalendář

V dřívějších dobách měli lidé jen velmi málo věcí a ty důležité skladovali v truhle. Skříně byly příliš složité a drahé. Dnes sice skříně máme, ale truhla nabízí i další využití a možnosti.

Výhody truhly

Truhla slouží zejména k dlouhodobějšímu uložení určitého prádla. Její velkou výhodou je, že v zavřeném stavu může sloužit podle provedení i jako lavice či odkládací plocha. Tím, že se méně často otevírá, se do ní také méně práší. Má-li truhla na jedné straně kolečka, můžete ji snadno převážet z místa na místo, podle potřeby. Truhla může být zajímavým doplňkem, který dodá vašemu bytu šmrnc. A může být úložným prostorem, který rychle spolyká vaše nevyžehlené prádlo a váš byt zůstane krásný a uklizený.

Nevýhody

Zásadní nevýhodou je, že máte menší přehled o tom, co je v truhle na dně. Pokud tedy patříte mezi zapomětlivé, udělejte si seznam věcí, který si připevníte na vnitřní stranu víka, abyste věděli, co v truhle máte. Ke zvážení je pořízení truhly v rodinách s malými dětmi. Víko truhly bývá těžké a zvídavé děti mohou víko sice nazdvihnout, ale obvykle nejsou schopné je zcela otevřít. Může tak dojít k úrazu snáz, než v případě klasické skříně.

Jak vybrat

Záleží samozřejmě na použití, které pro truhlu plánujete. Můžete si nechat vyrobit kopii staré truhly na zakázku od stolaře. Materiálem bude v tom případě masivní dřevo. Můžete ale také mít různé varianty truhly v podobě lavic s úložným prostorem, které koupíte v různých prodejnách s nábytkem. Ke zvážení jsou také různé varianty určené původně pro uskladnění podsedáků pro venkovní použití k zahradnímu nábytku. Některé kusy jsou velmi pěkné a jsou za rozumné ceny. Proč je tedy nepoužít i doma. Jejich konstrukce bývají buď dřevěné nebo kovové v kombinaci s plastem. Kdo nechce truhlu pohledově přiznat, ale potřebuje další úložný prostor v domácnosti, měl by uvažovat o koupi nízké truhly na kolečkách, která se vejde pod postel. Jiné vychytávky pro získání úložného prostoru v malém bytě pak najdete třeba zde.

Cena

Jako u jiného zboží i v případě truhly jsou ceny různé. Malé kusy ze dřeva stojí třeba jen dva tisíce. Větší z kovu a plastového výpletu jsou za tři tisíce a více. Sedačky s úložným prostorem pak pořídíte od pěti tisíc. Truhla na zakázku však bude stát podstatně více. Pokud po takové toužíte, možná byste se měli rozhlížet po různých bazarech anebo prohlédnout půdu u příbuzných. Dají se tam totiž najít i dost zajímavé kusy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum