Industriální styl nemusí působit chladně. Chce to jen vědět, s čím ho lze zkombinovat

 Interier 
15. září 2018 15:07 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Industriální styl může mít mnoho podob Shutterstock
Divoký a osobitý industriální styl neosloví zřejmě masy lidí, ale své příznivce rozhodně má. Pokud i vy máte slabost pro tak trochu průmyslový design, ale nechcete žít zrovna v interiéru připomínajícím starou opuštěnou továrnu, pořiďte si jen pár zajímavých doplňků v tomto duchu nebo šikovně zkombinujte industriální styl s nějakým jiným.

Zdánlivě strohý industriální styl může mít mnoho podob. A nemusí jít hned o obří loft s neomítnutými stěnami a trubkami, které se klikatí celým interiérem. Pokud je vám tento styl blízký, ale zároveň toužíte po trochu útulnější atmosféře, není to žádný problém. Industriální styl lze totiž velmi dobře kombinovat prakticky s jakýmkoliv dalším stylem.

Díky šikovné kombinaci stylů můžete docílit velmi originálních a zajímavých interiérů. A možná vás překvapí, že i průmyslový look může vypadat teple, přátelsky a útulně. Chce to jen znát ty správné fígle.

Růžová to jistí

Velmi hezky vypadá kombinace industriálního stylu s růžovou barvou. Obvykle v industriálně zařízeném bytě převládají tóny šedé, bílé, nebo černé. Ty pak doplňuje například cihlová stěna. Jenže právě správná kombinace barev dokáže továrnímu stylu dodat zcela jiný náboj.

Schválně vyzkoušejte, jak perfektně ladí studený industriální styl s růžovou barvou. A není třeba to s touto sladkou barvou přehánět - stačí si pořídit třeba růžový konferenční stolek nebo další menší nábytek. Nebo sáhněte po růžových doplňcích v podobě polštáře nebo kusového koberce před pohovkou. O růžové barvě v interiéru jsme blíže psali zde.

Květinové vzory

Na první pohled se může zdát, že chladný industriál a romantika v podobě květinových vzorů k sobě nemohou jít. Jenže opak je pravdou.

Květinový vzor se v industriálním interiéru může objevit například ve formě zajímavé tapety, na bytovém textilu na dlažbě nebo kdekoliv jinde. Spojení květů a industriálu ale vždy dodá interiéru zajímavou a příjemnou atmosféru.

Kombinace stylů

Výborně k industriálu ladí také moderní styl. Kombinace moderního nábytku s prvky industriálního stylu se těší čím dál větší oblibě, a to pro svou odlišnost a neotřelý design. Prvky moderního stylu zkrátka dokáží strohost industriálu změkčit.

Utlumit chladnost průmyslového stylu můžete i naopak starožitnými prvky nebo nábytkem či doplňky ve vintage stylu. Pokud si na kombinaci inteiérových stylů netroufnete sami, obraťte se na bytového designera.

Dřevo a kožešiny

Industriální styl není jen o betonu a kovovém nábytku, ale výborně k němu ladí také dřevo. Tento přírodní materiál navíc působí teplým dojmem, takže opět chladné prvky industriálu příjemně zútulní.

A pokud ještě do bytu pořídíte pár kožešinových doplňků, rozhodně nešlápnete vedle. Dobře vypadají kožešinové předložky před postelí či pohovkou, ale klidě si pořiďte i kožešinové polštáře. Ty jsou dnes k dostání i v nejrůznějších pastelových barvách, které opět studený interiér příjemně zútulní.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve