Když dojde balicí papír: Sáhněte po alobalu či pečicím papíru

 Tipy a inspirace 
23. prosince 2021 10:00 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Buďte letos originální Pixabay
Balíte na poslední chvíli dárky a došel vám balicí papír? Nezoufejte. Jde to i bez něj. Stačí se jen rozhlédnout po domácnosti.

Něco takového se stane každému - dojde vám balicí papír. A nemusí se zrovna jednat o Vánoce. Než na poslední chvíli objíždět obchody nebo otravovat sousedy, zkuste se porozhlédnout po bytě. Uvidíte, najednou dostanete celou řadu nápadů. My vám některé z nich představíme.

Noviny 

Noviny nebo letáky se asi najdou v každé domácnosti. Zkuste v nich najít zajímavou stranu, například z křížovkou nebo veselými obrázky a zabalit dárky do nich. Uvidíte, jak takový balíček hned upoutá pozornost. 

Pečicí papír

Před Vánocemi se hodně peče, takže pečicí papír v nich určitě nechybí. I v tomto případě jde o zajímavý materiál, do něhož se dají zabalit dárky různých velikostí. Nicméně tento druh papíru má jednu nevýhodu - je navoskovaný, takže na něm lepítka špatně drží. Místo nich použijte velkou mašli, kterou okraje přichytíte, případně gumičku, ale dobrou službu vám udělá i lepidlo z tavicí pistole. Malé dárky můžete zase zabalit do tvaru „bonbonu“.

Zahalte je do stříbrné

S takovým alobalem můžete vykouzlit doslova luxusní stříbrný dárek. A když k tomu přidáte ještě stříbrnou pentli, budou všem přecházet oči. Alobal můžete klidně předtím namačkat - vytvoříte tak zajímavý reliéf. 

Nemáte tapety?

Pokud doma najdete  zbytky tapet, máte o starost méně. Tapety mívají pěkné vzory, takže fungují stejně dobře jako balicí papír. Oproti tomu klasickému jsou však tapety poněkud z tužšího materiálu, takže se může stát, že vám na nich bude hůře držet lepicí páska. Ale s tím už si hravě poradíte.

Stará mapa

Máte-li doma někde v šuplíku schované ještě staré mapy, které už nepotřebujete, využijte je na zabalení vašeho dárku. Váš obdarovaný se navíc ještě může podívat na to, kam si udělat výlet. 

Kousek látky 

Velmi neotřele budou vypadat dárky, pokud je zabalíte do kousku látky. Posloužit vám může starý šátek, kapesník, utěrka, ubrus - prostě cokoliv, co doma najdete. Obojí může obdarovanému zůstat jako takový bonus.

Nákupní taška

Podívejte se, jestli doma nemáte papírovou nákupní tašku. Jestli ano, máte vyhráno. Stačí ji rozstříhat a pak do ní zabalit dárek. Můžete tak šikovně sdělit, že šetříte životní prostředí. A ještě k tomu budete mít ucho na přenášení.

Když nezbyla mašle

Nemáte mašli? Nevadí! I zde je pomoc snadná. Zkuste najít obyčejný provázek, vlnu na pletení, barevné gumičky, igelitový pytlík, který složíte cik-cak do mašle a ozdoba je na světe. 

Zdroj: thebudgetdiet.com, elitedaily.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve