Vánoční stromek vzhůru nohama není žádný vtip, ale hit letošních Vánoc

 Tipy a inspirace 
03. prosince 2021 14:50 / Mirka Malá
  4
📷
2 fotografie v galerii
Tradice obráceného vánočního stromku překvapivě spadá až do 7. století Shutterstock
Poslední dva roky je všechno vzhůru nohama, co si budeme povídat. Tak proč by to nešlo u vánočního stromečku? Navíc je to hit letošních Vánoc. Obrácený stromeček je podle designérů jedinečný a efektivní způsob, jak navíc předvést své nejlepší vánoční ozdoby.

Pokud patříte mezi ty, kdo hledají nějakou alternativní vánoční výzdobu, pak to rozhodně vyzkoušejte. Poradíme vám, jak na to. Navíc vánoční stromky vzhůru nohama jsou po staletí oblíbeným nápadem na vánoční výzdobu. Objevují se již od 7. století.

Jak tedy na vánoční stromek vzhůru nohama

Pokud se vám tento starodávný nápad opravdu líbí a chcete to letos vyzkoušet, londýnský interiérový designér Rudolph Diesel se podělil o své nejlepší tipy, jak z tohoto trendu vytěžit maximum.

"Trend je zábavný, vizuálně trochu extravagantní a vhodný způsob, jak věci trochu změnit. Jaký lepší způsob, jak vzít starou tradici a udělat si z ní vlastní, byste chtěli najít? Neexistuje žádné správné nebo špatné, žádná pravidla, prostě se do toho pusťte,“ říká Diesel.

"Začal bych tím, že bych ze stromku udělal středobod místnosti, což znamená, že trochu upravte nábytek v místnosti tak, aby neodváděl pozornost. Vánoční stromky jsou i tak obvykle tím hlavním prvkem v místnosti, ale lidé dělají chybu v tom, že je obklopují nábytkem a dalšími doplňky. V tomto případě je opravdu důležité, aby se strom skutečně dostal do centra pozornosti," radí Diesel. Koneckonců stromek vzhůru nohama je jisté prohlášení nebo postoj, a proto je třeba jej zdůraznit.

Jak ale takový stromek zavěsit?  První možností je omotat závěsný drát kolem kmene stromu. Můžete také vyvrtat malou díru skrz kmen a pak otvorem prostrčit pevný závěsný drát. Pro lustrový efekt budete muset vánoční stromek zavěsit na pevný hák přišroubovaný ke stropu nebo k určenému nosnému bodu. Nezapomeňte si hlavně nejprve změřit výšku stropu a stromku, aby nebyl příliš krátký nebo naopak dlouhý. Rovněž se dají koupit umělé stromky rovnou vyrobené pro zavěšení vzhůru nohama, které mají robustní kovový nebo hliníkový stojan.

Jak obrácený stromek ozdobit

Stejně jako běžný stromeček, i obrácený vánoční stromeček lze ozdobit tak, aby vyhovoval jakémukoliv stylu, který máte rádi. Obalte svůj strom třpytivými světýlky a vyzkoušejte jeden z  oblíbených motivů vánočních stromků, například styl ombre nebo klasické odstíny zlatých a bílých ozdob. Na špičku použijte místo hvězdy nebo anděla spíš něco designovějšího, třeba velkou mašli. Nejprve přidejte světla a girlandy a poté zvýrazněte své oblíbené sváteční ozdoby a dlouhé ozdoby tím, že je vystavíte na nejdelší větve stromu. Dále čtěte: LED vánoční osvětlení nebo žárovky? Odpověď je snadná.

Zdroj: Bhg.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve