Tato alternativa pracího prostředku ve tvaru vejce mění způsob praní a šetří peněženku

 Tipy a inspirace 
03. listopadu 2021 13:07 / Marcela Plachá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Ekologická vajíčka jsou šetrná a hlavně levnější než tradiční prací prostředky Shutterstock
Pokud sečtete celkové množství peněz, které jste za poslední rok utratili za nákup pracích prostředků nebo prášků, možná vás celková cena překvapí. O to víc, pokud jste rodina, která pere více dávek prádla každý týden. Pak se prací prostředek spotřebuje skutečně velmi rychle.

Je tu ale pomocník , který umí snížit tyto náklady a ještě je navíc ekologický. Je to takové ekologické vajíčko do pračky, které toho poměrně hodně umí.

Revoluce v praní prádla

Toto vajíčko způsobilo revoluci ve způsobu, jakým pereme naše oblečení a další věci. Je nejen zcela přírodní, hypoalergenní, bez fosfátů a netoxické, ale přináší i další výhody. Představte si, že už nemusíte kupovat velká balení pracího prášku nebo gelu, nebo drahé kapsle.

Zajímá vás, jak toto výkonné malé vajíčko na prádlo vlastně funguje? Je to jednoduché. Chcete-li je použít, musí být vajíčko na prádlo naplněno tmavými a bílými peletami, které koupíte společně s vajíčkem. Tmavé pelety (keramické, určené k rozkládání nečistot) mají dlouhou životnost a dokonce by vám měly vydržet celý život. Bílé pelety (minerální, určené k odstranění špíny okysličením ve vodě) se časem rozpustí a musejí být doplněny, a to jakmile se rozpustí na polovinu své původní velikosti. Krása těchto kouzelných pelet je v tom, že vydrží asi 70 praní, což znamená, že každá sada bude čistit vaše oblečení asi tři měsíce.

Jak se s vajíčkem pere

Úplně jednoduše. Samotné ekologické vajíčko, které vám vydrží napořád, si koupíte doslova za pár stovek, zatímco náplň seženete do dvou set korun. Pak už stačí naplnit pračku prádlem jako obvykle. Místo sypání nebo nalévání prášku či gelu vložíte vajíčko dovnitř mezi prádlo a je to. Údržba vajíčka je stejně jednoduchá jako jeho použití, po praní je stačí nechat uschnout na vzduchu.

Vajíčka si můžete koupit i v celých sadách, které vám podle velikosti vydží od 200 do zhruba 700 praní, takže v průměru zhruba 3 roky. Vajíčka nejen sníží vaše náklady na praní prádla, ale navíc budete prát ekologicky, což je dobře nejen pro životní prostředí, ale hlavně pro vás samotné. Z prádla se na vaši kůži už nebudou dostávat žádné chemikálie a tyto látky ani nebudou krátit životnost vašeho textilu. Dále čtěte: Čističky vzduchu mají velký význam. Doma je oceníte zejména v zimě.

Zdroj: Martha Stewart.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod