Zatočte s lichými ponožkami. Víme, jak zabránit jejich ztrátám

 Tipy a inspirace 
10. října 2019 11:05 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Liché ponožky jsou věčné téma každé hospodyňky Depositphotos
Také se vám ztrácejí po každém praní ponožky? Víme, kam mizí, a také jak to udělat, aby se vám v pračce už neztrácely.

Problém lichých ponožek asi řeší každá hospodyňka. Jeden den máte ponožky hezky spárované a stačí pár pracích cyklů a máte jich sotva polovinu. Někdy se stává, že se objeví při další várce prádla, někdy leží zapomenuta v koši, ale některé ponožky mizí v nenávratnu. 

Mrkněte pod gumu

Pokud nemůžete delší čas najít k ponožce její pár, podívejte se pod gumu, která lemuje buben pračky. Díky své velikosti se často stává, že se ponožka během praní sroluje a dostane se do prostoru mezi buben a gumové těsnění. Samozřejmě, že toho si nelze všimnout. Až budete chystat další prádlo k praní, podívejte se nejprve pod gumu, zda-li tam nenajdete nějakého ponožkového sirotka. Možná budete překvapeni.

Kolíčková metoda

Ponožky se vám samozřejmě nebudou během praní ztrácet, pokud je ještě před tím spárujete. K tomu lze použít celou řadu pomůcek. Úplně tou nejjednoduší je použít obyčejné plastové kolíčky, kterými si páry ponožek sepnete ještě před tím, než je hodíte do pračky. Metoda je to sice pracnější, ale budete mít jistotu, že je také v páru z pračky vytáhnete.

Párovač ponožek

Na trhu už také existují speciálni pořadače a párovače na ponožky. Většinou jde o malá kolečka, kterými se jednotlivé ponožky prostrčí, nebo šňůru se cvočky, do níž se navlékne několik ponožek. Stačí ji pak dát do pračky nebo sušičky a máte po starosti. Pokud uvažujete o koupi sušičky a nevíte kterou si vybrat, poradíme vám. Více na toto téma jsme psali zde.   

Síťky na praní

Velmi jednoduchým a všestranným pomocníkem jsou síťky na praní, do nichž dáváte například spodní prádlo. Zkuste je využít na ponožky. Budete mít jistotu, že se vám už v pračce nezatoulají. Jen myslete na to, že do síťky nesmíte dát příliš mnoho ponožek, aby se dobře vypraly.

Více modelů

V jednotě je síla! A to platí i o ponožkách. Pokud si totiž pořídíte všechny ponožky stejné, je pak jedno, jestli se ztratí, vhodný kus se totiž do páru najde vždy. Nevýhoda této metody je, že ponožky stejně budou časem ubývat. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47