Ze starých židlí lze vytvořit kouzelné věci. Budete překvapeni, jaké využití ještě mohou mít

 Tipy a inspirace 
13. října 2018 11:40 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Staré židle lze proměnit v krásné kousky Internet
Povalují se vám někde doma, na půdě či ve sklepě staré židle? Tak to je chyba. Dají se z nich totiž udělat zajímavé doplňky do bytu i na zahradu. Budete překvapeni, jaké využití ještě mohou staré židle mít.

Staré židle skýtají velké možnosti. Lidé je buď mohou zrenovovat a dát jim třeba nový nátěr nebo nové polstrování, ale lze z nich také vytvořit zcela jiný kus nábytku.

Lavice

Chybí vám doma nebo na zahradě lavice? Vyrobte si ji sami ze starých židlí. Někdo používá stejné židle, ale dobře vypadá i lavice z různých židlí. Stačí na ně přimontovat širší desku a je to. Starým židlím lze ponechat oprýskaný vzhled, nebo je před tím lze i natřít podle vašeho vkusu. Nakonec dejte na tvrdou lavici polštářky na sezení a výsledek je dokonalý.

Police do koupelny

Pokud si budete chtít vytvořit funkční a nápaditou polici do koupelny, bude vám dokonce stačit jen torzo ze židle. Někdo použije část noh a sedadla, jiný zase opěradlo. V každém případě to vypadá zajímavě, jak se můžete přesvědčit v naší fotogalerii pod článkem.

Předsíňová stěna

Pár starých sklápěcích židlí lze také proměnit v celou předsíňovou stěnu. Stačí dvě sedátka přišroubovat do správné výšky na zeď a předsíňová stěna je na světě. Možná budete překvapeni, kolik úložného prostoru vám tato originální předsíňová stěna nabídne. Na sedák můžete dát krabice s věcmi či klobouky a na šprušle spojující nohy židle pak zavěste ramínka na kabáty a bundy. Už vám bude chybět jen botník. O tom, jak si doma vyrobit praktický otočný botník, jsme psali zde.

Dětská kuchyňka

Máte doma holčičku, která touží po dětské kuchyňce? Není třeba utrácet peníze za tento kousek nábytku někde v obchodě. Stačí si nechat ušít povlak na vaši starou židli a máte kuchyňku za pár kaček. A tato kuchyňka se navíc hodí i do opravdu malých bytů. Když si totiž vaše ratolest dohraje, stačí povlak ze židle stáhnout a schovat do šuplíku. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47