Krásný svícen za pár korun? Vyrobte si vlastní, není to těžké

 Tipy a inspirace 
06. října 2018 10:30 / Veronika Prášilová
  2
📷
6 fotografií v galerii
Zútulněte si domácnost za pár korun Internet
Přemýšlíte, čím si s přicházejícím podzimem ozdobit byt či dům, aby vám v něm bylo dobře? Pak pro vás máme tip. Vyrobte si vlastní svícny ze sklenic na víno, které vaši domácnost nejen nádherně dozdobí, ale zároveň vám domů přinesou trochu sváteční nálady.

Výroba takových svícnů není vůbec drahá a navíc si je můžete ozdobit podle vlastní fantazie a chuti. Ostatně inspirovat se můžete v naší fotogalerii pod článkem, kam jsme pro vás vložili pár zajímavých tipů na netradiční doplněk do vašeho domu či bytu.

Co budeme potřebovat

Základem bude jednoznačně sklenice na víno, ideálně však s hladkým povrchem, abychom ji případně mohli různě dozdobovat. Její velikost už záleží čistě na tom, jak velký svícen budete chtít.

Druhou důležitou pomůckou bude samozřejmě svíce, jejíž barvu si zvolíte podle libosti nebo klidně aktuální nálady. Nedoporučujeme však volit svíčky příliš tenké, aby se vám třeba během hoření nezlomily a nezpůsobily vám doma spoušť.

Dále budeme potřebovat:

  • tavnou pistoli nebo kvalitní lepidlo
  • tvrdý papír nebo karton
  • dekorační pomůcky (například barevný písek, kaštany, žaludy, mušle, šípky, kamínky a podobně)

Pusťte se do díla

Nejprve si otočíme sklenici dnem vzhůru, poté ji položíme na tvrdý papír a obkreslíme ji.
Obkreslenou část poté vystřihneme a ponecháme ji stranou.

Do sklenice, kterou jsme si otočili do původní polohy, přidáme dekorační pomůcky, avšak musíme myslet na to, že po dokončení výroby bude stát obráceně, tedy dnem vzhůru.

Jakmile máme sklenici naplněnou, vezmeme si kruh vystřižený z papíru a s pomocí tavné pistole jej přilepíme na sklenici.

Poté můžeme sklenici opět otočit dnem vzhůru, na jehož povrch nakonec umístíme svíčku. Ideální je připevnit ji například roztaveným voskem, aby nehrozil její pád.

Aby byl celkový dojem ještě zajímavější, můžeme nožku sklenice omotat například jutovým provázkem nebo ozdobit mašlí.

Dekorace stokrát jinak

Pokud už před výrobou víte, že si chcete vzhled svícnu měnit podle nálady, doporučujeme do sklenice umisťovat doplňky bez písku. Zajímavou ozdobou mohou být například jen kaštany či šišky, které jednoduše umístíte na stůl nebo malý talířek pod otočenou sklenici se svíčkou, a můžete je dle libosti nebo podle vaší nálady obměňovat. Takže třeba v předvánočním čase vyměníte plody podzimu za malinké baňky, pro jejichž vzhled najdete inspiraci v našem článku.

A pokud si svou práci chcete zjednodušit úplně, neobracejte sklenici dnem vzhůru, ale jednodušeji ji naplňte barevným pískem či kuličkami a do jejího středu umístěte svíčku. I takové doplňky vypadají nádherně.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod