Industriální styl bydlení je krásný a vytváří atmosféru velkoměsta

 Interier 
17. července 2020 07:52 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Osobitý design je velmi oblíbený Depositphotos
Všechno tak nějak vypadá oprýskaně. Malba na stěnách, kovové prvky i dřevěný nábytek. Ale je to tak, jak to má být. Vítejte ve velmi oblíbeném stylu bydlení a ve světě industriálního designu.

Záměrem industriálního stylu je, aby vše vypadalo poněkud nedbale, i když tento design má samozřejmě svá pevná pravidla. Mezi ta hlavní patří měděné prvky, opotřebovaně vyhlížející povrchy dřevěného nábytku, oprýskané zdi. Jak si tedy zařídit bydlení v industriálním stylu?

Barvy jsou důležité

Pokud to s industriálním stylem nechcete úplně přehánět, jsou dvě barvy, které jsou velmi podstatné. A těmi jsou hnědá a šedá. Ve zjednodušené verzi industriálního bydlení tedy můžete kombinovat dřevěný nábytek s šedými stěnami imitovaného betonu a šedými sedačkami a křesílky.

Hodí se ale i jiné barvy, jako třeba oranžová. Pokud si pořídíte třeba koženou sedačku či křeslo, může zkuste právě oranžovou či tmavě zelenou.

Na zdi můžete použít již zmiňovanou imitaci betonu, nebo využít velmi oblíbeného efektu oprýskané cihlové zdi, nebo si necháte vymalovat tak, aby malba vytvořila oprýskaný efekt.

Do jídelny patří zásadně dřevěný stůl

Industriální jídelně dominuje dřevo v kombinaci s kovovými prvky. Každopádně si pořiďte masivní dřevěný jídelní stůl, který může mít kovové nohy, stejně tak to platí i pro židle. V industriálním designu je dovoleno mnoho, takže klidně si do jídelny můžete pořídit i stůl s lavicemi, samozřejmě opět v dřevěno-kovové kombinaci.

Osvětlení kovové nebo vintage

K industriálnímu stylu se samozřejmě hodí kovové osvětlení, především měděné. Využít můžete i rustikální design svítidel. Do jídelny využijte závěsné lampy, v obývacím pokoji se nebojte velkých měděných stojacích lamp.

Využít ale můžete částečně i vintage styl, to znamená, že na strop můžete zavěsit lustr v tomto stylu, který by ale měl mít nějaké kovové prvky. Dále čtěte: Podle čeho vybrat správnou velikost přikrývky. Zdá se to být jednoduché, ale má to svá pravidla.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47