Správnou péčí o plovoucí podlahu výrazně prodloužíte její životnost

 Interier 
30. června 2020 12:25 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Plovoucí podlahu může poškodit velké množství vody  Depositphotos
Plovoucí podlahy jsou velmi oblíbené. Vypadají hezky a poměrně snadno se pokládají. Pokud chcete, aby vaše plovoucí podlaha vypadala stále jako nová, musíte o ni umět dobře pečovat. Zjistěte, jak na to.

Plovoucí podlaha potřebuje důkladnou údržbu, aby vypadala stále dobře. Pokud se nebudete při úklidu držet základních pravidel, můžete ji poměrně snadno poškodit. Raději se přesvědčte, jak se o ni postarat.  

Plovoucí podlahu může poškodit větší množství vody

Název plovoucí může vyvolat pocit, že podlaze voda nevadí. Opak je pravdou. Během vytírání na ni nanášejte pouze malé množství vody, jinak by se mohla zvlnit. Obstarejte si plochý mop s dobře savým hadrem. Vylití tekutiny na podlahu nemusí hned znamenat pohromu, pokud ji rychle setřete. Měli byste se mít na pozoru, pokud máte doma malé dítě. Snadno totiž může něco rozlít.

Čistěte plovoucí podlahu speciálními čisticími prostředky

Plovoucí podlahy nesnesou některé čisticí prostředky. Zapomeňte na produkty obsahující olej, bělidlo či silnější rozpouštědlo. Měli byste se vyhnout saponátům, které obsahují nějaké částice. Mohly by totiž podlahu poškrábat.

Umýt podlahu můžete vodou a malým množstvím jaru, ale žádný zázrak s ním neuděláte. Pokud chcete, aby se vám podlaha leskla a vypadala neustále jako nová, pořiďte si speciální přípravek, který je určený přímo na plovoucí podlahy.

Plovoucí podlaha potřebuje pravidelnou údržbu

O plovoucí podlahu byste se měli starat pravidelně. Nečistěte ji pouze ve chvílích, kdy je už vyloženě špinavá. Podlahu nejdříve vyluxujte či zameťte koštětem. Následně ji vytřete vodou a vhodným saponátem. Vysávání podlahy provádějte minimálně každý druhý den. Vytřít ji stačí zhruba dvakrát až třikrát týdně. Měli byste myslet i na mytí lišt.

Plovoucí podlaha je velmi náchylná k poškrábání

Nábytek může velmi snadno udělat důlky či škrábance na podlaze. Důkladně ho podložte. Nesoustřeďte se pouze na těžké skříně, protože poškodit podlahu může i lehký stůl či kancelářská židle. Tuto potíž můžete vyřešit pomocí menších koberců. Na kancelářské židle existují měkká kolečka, která by měla být k podlaze šetrná. O tom, jak si vyrobit nábytek z palet na míru a levně, jsme psali zde.

Témata: podlaha, úklid, údržba, voda
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008