Hitem dětských pokojíčků jsou úkryty všeho druhu

 Interier 
23. června 2020 13:58 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Děti mají schovávačky rády Depositphotos
Děti mají hodně fantazie, díky níž prožívají svoje tajné příběhy. A když k tomu mají k dispozici ještě nějaký ten úkryt, mohou prožívat opravdová dobrodružství, i když tráví čas "jen" ve svém dětském pokoji.

Různé bunkry a schovávačky jsme si jako děti užívali snad všichni. Ovšem většinou byly venkovní. Třeba jen postavené v lese z větví smrků a borovic, s mechovou střechou. Nebo v lepším případě dřevěné domečky ve větvích stromu na zahradě. A jak jsme si vyhráli. Není divu, že dnešní děti chtějí něco takového i do svého pokojíčku.

Jaký úkryt se hodí pro vaše dítě

I taková schovávačka musí totiž odpovídat naturelu vašeho dítěte. Samozřejmě nepořídíte stejný bunkr chlapci i dívce. Takže nejen pohlaví vašeho dítěte, ale i jeho styl hraní, je při výběru domácího úkrytu důležitý.

Dalším nepřehlédnutelným faktorem je samozřejmě samotný styl dětského pokoje. Takže rozhodně neignorujte design pokojíčku a úkryt barevně slaďte s vybavením místnosti.

A úplně nejideálnější je, když se úkryt stane nedílnou součástí pokojíčku, místo toho, aby překážel hned někde za dveřmi.

Z toho vyplývá, že ideální jsou takové úkryty, které splynou s místností a jejím vybavením. Třeba ze tří stran uzavřená postýlka, nebo naopak bunkr pod vyvýšenou dětskou postelí.

Pokud máte doma dvě děti v podobném věku, které spí na palandě, můžete jim pořídit takovou, která má zatahovací závěsy a děti tak mají soukromí pro vlastní hry a fantazírování.

Dětské stany jsou stále v módě

Ani dětské stany nevyšly z módy, i když dnešní nábytkářské firmy nabízejí už celou řadu různých domácích bunkrů a schovávaček. Dnes jsou k dostání dětské interiérové stany různých velikostí i barev, ve kterých si vaše děti užijí spousty soukromých her.

Velmi žádané jsou také různé spací kouty se skrýšemi, které fakticky tvoří jednolitý kus nábytku. Dítě má tedy spací i hrací prostor v jednom designovém kousku. Takový nábytek ale pak už nebude užitečný, jakmile dítě ze svých hracích let vyroste.

Naopak právě stany jsou v podstatě multifunkční a později se dají použít třeba na zahradě, nebo je zkrátka snadno rozložíte a uložíte.

V každém případě uděláte svým dětem radost, pokud jim do pokojíčku nějakou tu schovávačku pořídíte. Budete se možná divit, jak si ve svých bunkrech děti samy vyhrají. Dále čtěte: Nábytek z palet na míru vašemu bytu. Levně si z nich vyrobíte prakticky všechno.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod