Zařiďte dětem v pokojíčku tělocvičnu, ve které se vyřádí

 Interier 
31. srpna 2019 17:02 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Děti pohyb milují, tak tomu přizpůsobte i jejich pokoj Pinterest
Podle oborníků mají děti čím dál častěji problém s nadváhou, protože jim chybí dostatek pohybu. Pokud chcete vést své děti k aktivitě, přizpůsobte tomu i vybavení jejich pokoje. Budou vám vděčné.

Ne každý má v bytě dostatek prostoru, aby jednu místnost věnoval domácí posilovně. Ovšem na to, abyste dětem zařídili malou tělocvičnu, žádný extra prostor nepotřebujete. Stačí jejich pokojíček vybavit takovým příslušenstvím, které je bude k pohybu doslova vybízet. A rozhodně nemusí jít o žádné extra drahé vybavení.

Žebřiny

Pokud v pokojíku zápasíte s každým centimetrem, mohou být žebřiny pro vás to pravé ořechové. Nezaberou moc místa, stačí najít místo na zdi. A i když se to možná na první pohled nezdá, na žebřinách se dítě dokáže zabavit na dlouhé hodiny.

Sítě

Dalším prostorově úsporným řešením jsou sítě. Dají se zavěsit ke stropu, takže vás v pokoji nepřipraví o žádný důležitý prostor. I sítě dětem nabídnou spoustu zábavy, v rámci které zároveň posílí své svaly.

Lezecká stěna

Pokud máte vyšší stropy, můžete na stěně vytvořit i umělou lezeckou stěnu. Lezením si děti zpevní celou řadu svalů. Úchyty lze pořídit v prodejnách se sportovním vybavením. Jde už ale o finančně náročnější investici, i když samozřejmě záleží na tom, jak velkou lezeckou stěnu dětem vytvoříte. Pět úchytů lze pořídit od asi 250 korun.

Lano na šplh

Žádný extra velký prostor nevyžaduje ani lano nebo tyč na šplh. A přitom právě šplhem na laně získá člověk opravdu dobrou fyzičku, takže i taková jednoduchá pomůcka může vašim dětem jenom prospět.

Pohybový koutek

A pokud má vaše dítě k dispozici větší pokojíček, nebojte se dětské tělocvičně věnovat i větší prostor. K dostání jsou různé sestavy, které čítají žebřiny, lana, sítě, žebříky, kruhy a podobně. Každopádně ať už dítěti pořídíte jednu věc nebo celou sestavu, nikdy nezapomeňte na jejich bezpečnost a zajistěte, aby v případě pádu dítě spadlo do měkkého. Ideální jsou různé žíněnky. O tom, jak dětský pokoj uklidit bez zbytečného stresu, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008