Jak si vybavit byt, když vám docházejí peníze? Jde to vkusně i s minimem financí

 Interier 
26. srpna 2019 07:48 / Eva Vogelová
  3
📷
17 fotografií v galerii
Stačí pár dobrých nápadu a i levné bydlení může být krásné Archiv
Bydlení je nákladná záležitost. Když se přestěhujete do podnájmu, nebo si pořídíte svůj vlastní dům či byt, nemusí už vám zbýt finance na váš vysněný nábytek. Nejde o žádnou katastrofu, protože útulné bydlení se dá zařídit i s minimem peněz.

Pokud vám nezbývá moc peněz, ale chtěli byste v novém domově žít důstojně, stačí mít dobré nápady. Možná vám bude nějakou dobu trvat, než si našetříte na nábytek, který byste si představovali. Z toho důvodu si zatím zkuste vybavit místnosti dostupnými prostředky.

Bez postele se dá žít

Postel prakticky nepotřebujete. Stačí si pořídit matrace a položit je na zem. Ušetříte tím prostor i peníze. Postele bývají většinou poměrně drahé. Na samotných matracích se vám bude ležet pohodlně.

Pokud nebudete mít nekvalitní matraci, žádné problémy ze zády byste mít neměli. Kupte si postel, až nebudete finančně strádat. Prostor kolem matrace zútulní vánoční světýlka, který vykouzlí za pár korun romanickou atmosféru. Inspiraci naleznete v naší fotogalerii.

Pořiďte si nový nábytek pouze za odvoz

Na sociálních sítích můžete objevit nábytek, který ostatní darují pod podmínkou, že si pro něj přijedete. Půjde sice o použitý nábytek, ale sami si ho můžete trochu vylepšit.

S vybíráním nejspíše budete mít hodně práce, protože někteří lidé nabízejí už hodně opotřebované kousky, které rozhodně nestojí za to, abyste si pro ně jezdili. Budete muset pečlivě vybírat.

Skříň není nutná, vyrobte si na oblečení stojan

Pokud neseženete ucházející skříň, můžete si místo ní dočasně pořídit velký stojan nebo dlouhou tyč na oblečení. Postačí vám k tomu kmen tenčí břízky nebo jiného stromu. Inspiraci naleznete v naší fotogalerii Navíc vám taková tyč či stojan nezabere moc místa.

Starý nábytek přetřete barvou na zeď

Prohledejte půdu u svých rodičů či prarodičů a možná narazíte na zajímavý nábytek. Pokud bude starý a oprýskaný, přetřete ho barvou na zeď, která se vám líbí a bude vypadat jako nový. V dnešní době se stejně retro kousky vrací do módy. Dále čtěte: Stěhování je vždy nepříjemná záležitost. Máme pro vás tipy, jak to zvládnout bez stresu.

Vyrobte si nábytek z palet

Vyrobit si nábytek z palet není nic obtížného, ale stejně na to budete potřebovat trochu zručnosti. Vyrobte si z nich třeba postel. Stačí spojit několik palet dohromady a můžete si na ně hned položit matrace.

Podobně si můžete vyrobit gauč. Na palety si dáte malé matrace s polštáři. Pokud máte balkon či terasu, z palet si můžete vytvořit i zahradní nábytek. Pro některé z vás to bude jistě lepší varianta, než si pořizovat opotřebovaný nábytek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod