Mít pokojové květiny jen na okenním parapetu je nuda. Oživte byt nezvyklými stojany

 Interier 
30. července 2019 13:40 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Pokojovky nemusejí stát jen na parapetu Archiv
Pokojové květiny dělají byt útulnějším. Většinou si lidé dávají květináče na okenní parapet, na skříň či komodu, případně nějakou poličku. Jde to ale i jinak. Stojany na kytky se mohou stát doslova ozdobou bytu.

Někdo má jen pár květin, u dalšího to zase vypadá jako v botanické zahradě. Ať tak či tak, kreativní stojany na pokojovky se uplatní v jakémkoliv bytě. Přesto, že budou působit jako neobvyklý designerský kousek ve vašem interiéru, neztratí nic ze své praktičnosti. A velkou výhodou je, že za ně neutratíte majlant.

Staré štafle

Pokud máte doma staré malířské štafle nebo schůdky, můžete je využít jako stojan na pokojové květiny. V případě štaflí je dobré dát mezi šprušle dřevěné desky, které budou fungovat jako police. U schůdků si vystačíte s nášlapy. Štafle můžete nechat jen tak, nebo je můžete natřít libovolnou barvou, která se vám bude hodit ke zbytku interiéru, záleží to jen na vás.

Starý trám

Pokud máte doma ve stodole nebo na půdě starý trám, byla by škoda jej rozřezat na otop. Postavte jej na nožky a vytvořte z něj jedinečný stojan na pokojovky. Patina starého dřeva vypadá nádherně a můžete si být jisti, že tuto odkládací plochu na vaše květiny nikdo z příchozích nepřehlédne.

Dřevěný špalek

I dřevěný špalek, na který postavíte pár květináčů, má své kouzlo. Skvěle se bude hodit do interiéru ve skandinávském duchu, ale výborně zapadne i do bytů vybavených v jiném duchu. Dřevo je totiž materiál, který se hodí takřka k jakémukoliv stylu.

Květiny ve vzduchu

Pokud vám nechybí odvaha, můžete poslat květiny i ke stropu. Velmi působivě vypadá železná kari síť zavěšená u stropu na řetězech. Na ni pak můžete poskládat květiny třeba do dřevěných bedýnek či hezkých květináčů. Obzvláště hezky se zde budou vyjímat rostliny, které jsou převislé.

Stěna z europalet

Originální stojan na květiny můžete vytvořit i z europalet. Klidně je instalujte na celou jednu stěnu v pokoji a dovnitř dejte květináče. Toto řešení se hodí i do malých bytů - na relativně malém prostoru totiž uskladníte opravdu velké množství květin. Kromě toho získáte opravdu jedinečnou stěnu, které se nevyrovná žádná tapeta. Živé stěny jsou navíc hodně v módě. O stěnách z živých rostlin jsme více psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve