Bez těchto věcí se v nové kuchyni rozhodně neobejdete

 Interier 
27. července 2019 15:28 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Některé vybavení kuchyně můžete dokoupit mnohem později Depositphotos
Zařizujete si novou kuchyni, ale nemáte dostatek financí ji plně vybavit? Poradíme vám, bez čeho se skutečně neobejdete, ale co naopak ještě počká.

Nová kuchyně stojí opravdu hodně. Takže mnohdy všechny úspory padnou jenom na vaši vysněnou linku, případně spotřebiče. Ovšem pokud nemáte v čem vařit, čím krájet nebo míchat, můžete se na vaši novou kuchyni tak maximálně dívat. Jak tedy pokračovat dál? Co nepočká, a na co ještě máte čas si ušetřit?

Příprava jídla

Před každým vařením je nutná příprava surovin. A je tedy jasné, že budete potřebovat alespoň dvě krájecí prkénka a pár ostrých nožů. Jeden velký na krájení, druhý menší na čištění zeleniny a loupání. V šuplíku by vám určitě nemělo chybět struhadlo a otvírák na konzervy.

Vaření a servírování

Co se týče samotného vaření, pak vám stačí vybavit novou linku pánví a aspoň dvěma hrnci. Jeden univerzální s průměrem 28 cm a jeden velký s poklicí, abyste si v něm mohli polévku i těstoviny. Hrnce i pánev volte takové, abyste je mohli dát i do trouby. Tím pádem máte na čas vystaráno o pekáče. Bez čeho se rovněž neobjedete, tak to je klasická trojka - vařečka, obracečka a naběračka. A abyste nejedli z hrnců, tak si pro začátek pořiďte pár mělkých talířů a misek, set příborů a hrnky. 

Až se rozkoukáte

Jakmile se ve vaší nové kuchyni trochu zabydlíte, pak zjistíte, jaké další vychytávky byste potřebovali. Jednou z nich je určitě tyčový mixér, díky němuž můžete mixovat polévky. Některé z nich mají i další nástavce, pomocí nichž můžete šlehat a sekat. A pokud máte rádi koláče a bábovky, bude to chtít pořídit nějakou formu. Časem si dokupte různé dózy, boxy a kořenky, abyste měli v kuchyni přehled o tom, co kde máte, a hlavně abyste měli potraviny chráněné před nechtěnými návštěníky v podobě molů. Jak na ně, jsme psali zde.

Tohle ještě počká

Metlička na šlehání, lis na česnek, kráječ na vajíčka, gumová stěrka, kleště a obracečky, lžíce i vařečky různých velikostí. To jsou vychytávky, které práci v kuchyni dokáží ulehčit, stejně jako odměrka nebo cedník. Nicméně chvíli se bez nich určitě obejdete. Sadu kastrolů určitě časem rozšiřte o dva menší rendlíky a mísu na salát či popcorn. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008