Masírujte si chodidla v pohodlí domova, třeba u televize. Vyrobte si senzomotorický koberec

 Interier 
17. srpna 2019 09:54 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Nohám i páteři nejvíce prospívá chůze na boso Archiv
Chůze bez bot je zdravá a prospěšná. A zvlášť, pokud vašim nohám dopřejete procházku po vlastnoručně vyrobeném masážním koberci. Mohou jej používat i děti.

Pohyb po nerovném terénu a ještě lépe bez obuvi přispívá ke zdravému vývoji chodidel i pohybového aparátu. V létě se najde celá řada možností, kdy shodit boty. Ovšem doma je to horší. Rovné a tvrdé podlahy naopak našim nohám moc neprospívají. Dejte si je na vlastnoručně vyrobený masážní kobereček.

Různé podoby i tvary

K výrobě senzomotorické podložky budete v první řadě potřebovat kus koberce. Využijte zbytky, které se vám povalují třeba někde ve sklepě. Stejně tak si můžete za pár korun koupit zbytkový kus někde v prodejně. Pak si dobře promyslete, pro jakou věkovou skupinu jej budete nejvíce používat. Podle toho následně vybírejte i předměty, které na něj budete osazovat. Myslete na to, že i dobře připevněná součást koberce může časem odpadnout a drobné předměty by mohlo vdechnout nebo spolknout malé dítě. Klidně si můžete vyrobit i několik druhů různých koberců, které pak pospojujtete v jednu velkou stezku.

Použijte cokoliv

Na výrobu masážního koberce můžete prakticky použít vše, co najdete doma. Může jít o různé provázky, korkové zátky, dřevěné válečky, vařečky, tenisové míčky nebo kolíčky na prádlo, vršky od plastových lahví, korálky, knoflíky, atd. Spoustu užitečných věcí najdete i v přírodě, ať už to jsou různé kamínky, klacíky, kaštany nebo mušličky, které jste si dovezli z dovolené. A pokud jich máte skutečně hodně, můžete si z nich vyrobit celou řadu dalších dekorací, o nichž jsme psali zde. Čím rozmanitější věci to budou, tím si budou vaše nohy více libovat. Dbejte také na to, aby použité součástky byly trvanlivého charakteru, tedy nic, co se snadno rozbije, praskne a ohrozí uživatele ostrými hranami.

Mějte plán

Všechny předměty si ještě před nalepením naskládejte na koberec či podložku, abyste si udělali představu o jeho budoucí podobě. S tímto úkolem vám určitě velmi rády a ochotně pomohou i děti. A klidně se mohou na zkoušku po novém "koberci" i projít. Pokud budete s jeho vzhledem spokojeni, můžete předměty přilepit buď pomocí sekundového lepidla nebo tavící pistole. 

I při čištění zubů

Máte koberec hotový? Pak na nic nečekejte a začněte jej užívat. Klidně se na něj můžete postavit už při čištění zubů, chodidla si můžete masírovat i při sledování televize. Je to jenom na vás. Odměnou vám budou nejen příjemné pocity při kontaktu chodidel s nerovným povrchem, ale posílíte také krevní oběh, celkový rovnovážný systém i klenbu chodidla. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47