Nábytek z plexiskla opticky zvětší váš byt

 Interier 
18. dubna 2018 10:04 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Lze jej použít prakticky ve všech místnostech Internet
Plexisklo je díky svým vlastnostem velmi oblíbeným materiálem. Ze všech známých plastů má největší propustnost světla. Hodí se tak i na nábytek, který je univerzálním řešením pro všechny, kdo potřebují provzdušnit malý byt a nelpí na přírodních materiálech.

Plexisklo je materiál, který se může vyskytovat v přímé blízkosti potravin. Neobsahuje žádné druhy jedovatých látek. Jeho silnou stránkou je zejména tvrdost a pevnost. Má vysokou tepelnou odolnost a výborné optické vlastnosti. Díky své průhlednosti dokáže také opticky zvětšit pokoj. Jak si poradit s menšími prostory jsme psali i zde.

Povrch plexiskla je velmi lesklý a odolný vůči poškrábání. Další z jeho předností je také vysoká odolnost vůči povětrnostnímu stárnutí. Plexisklo lze velmi dobře zpracovávat i opracovávat.

Schody nebo nábytek z tohoto materiálu umí skvěle podtrhnout celkový design bytu i terasy. Existuje mnoho stylů a barev, pomocí nichž si doma můžete z plexiskla vytvořit interiér podle vlastní libosti.

Je pro vyznavače extravagance i decentního stylu

Plexisklo vyhoví milovníkům interiéru připomínající sci-fi filmy i lidem, kteří výstřednost rádi nemají. Může fungovat decentně, třeba tak, že si stolku z plexiskla na první pohled skoro nevšimnete. O to víc ale vyniknou věci na něm postavené nebo položené.

Podobného efektu jako u plexisklových stolů dosáhnete také využitím tohoto materiálu na police a úložné prostory. I v tomto případě vyniknou především věci, které jsou tady uložené. Jen si dobře rozmyslete, jestli dokážete třeba v průhledných boxech udržet pořádek. Tohle řešení totiž není pro bordeláře.

Do menších prostor se hodí také jídelní židle z plexiskla. Například v kombinaci s bílou kuchyňskou linkou prostor opticky zvětšují a provzdušňují. Nábytek z plexiskla lze ale použít prakticky všude, v obýváku, kuchyni, koupelně i jako stylový botník v předsíni.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod