Nevzhledných žmolků na svetrech se snadno zbavíte za pár korun

 Technika 
06. ledna 2022 17:46 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Malý, ale šikovný pomocník Shutterstock
Domácí technika jde stále dopředu a hospodyňky to samozřejmě oceňují. I přes to se ale občas stane, že se na oblečení, především pak na mikinách a svetrech, objeví nechtěné žmolky. Ale i na ně už existuje snadné a levné řešení.

Řeč je o odstraňovači žmolků, lidově řečeno odžmolkovači. Název tohoto malého přístroje je sice tak trochu jazykolam, ale je to velmi šikovný pomocník. Takže pokud se vám po vyprání na vašem oblíbeném kousku objeví žmolky, pusťte na ně odžmolkovač.

Odžmolkovač si poradí s celou domácností

Nemusíte se bát, že když vynaložíte pár stovek za odžmolkovač, budete ho moci použít například pouze na svetry. Naopak. Tento malý stroječek si poradí i s dalšími materiály, takže odžmolkujete prakticky vše od mikin, přes kabáty, záclony, závěsy či ložní prádlo.

Jaký odstraňovač žmolků si vybrat

Výběr těchto malých pomocníků je docela velký. Můžete si pořídit odžmolkovač za stovku či dvě. V takovém případě dostanete obvykle odžmolkovač, který zvládne přes půl hodiny provozu a obhospodaří plochu o průměru asi pěti centimetrů.

Dražší modely vynikají především designovými vychytávkami a je možné je provozovat také na baterie, takže délka jejich nepřetržitého provozu je závislá jen od životnosti baterií. U některých odžmolkovačů lze také nastavit různou výšku hlavice.

Práce s odžmolkovačem je v podstatě velmi jednoduchá a není třeba se jí nijak obávat. Prostě jen přejedete odžmolkovačem po postižených místech a žmolky se uvolní a budou se následně ukládat  v zásobníku, který je samozřejmě potřeba pravidelně čistit. Zásobníky bývají ale většinou průhledné, takže snadno zjistíte, kdy je čas na jejich vyčištění.

Zdroj: One Good Thing, Gentlemans Gazette.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008