Jak si z balicího papíru snadno vyrobit vánoční dárkovou tašku

 Tipy a inspirace 
05. prosince 2021 20:44 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Výroba vánočních dárkových tašek může být zábavou pro celou rodinu Shutterstock
Někdo prostě nemá balení dárků do vánočního papíru rád. Ne každý je zručný a umí dárek opravdu hezky zabalit. A dárkové tašky jsou zase drahé. Ale jedno řešení tu rozhodně je. Z balicího papíru se totiž dá udělat pěkná dárková taška.

Stačí si tedy jen vybrat dárkový papír se vzorem, který se vám líbí, a doma z něho vyrobíte krásnou vánoční dárkovou tašku vyztuženou tak, aby vaše dárky spolehlivě unesla. A nebudete k tomu potřebovat ani moc propriet. Postačí vám kromě samotného balicího papíru nůžky, lepicí oboustranná páska, lepenka nebo kus kartonové krabice, děrovačka a stuha.

Jak tašku vyrobíte

Vystřihněte obdélníkový list balicího papíru tak, aby byl přibližně dvakrát větší než dárek, který chcete umístit dovnitř. Vytvořte asi pěticentimetrový přehyb podél jedné dlouhé strany papíru a poté přeložte levou stranu do středu papíru. Pak přeložte pravou stranu směrem ke středu, překryjte levou stranu asi o dva centimetry a to samé udělejte i s pravou stranou. Následně použijte oboustrannou pásku  podél okraje levé chlopně, poté přehněte pravou stranu zpět a uhlaďte, aby se dobře zajistila.

Pak vytvořte základnu tašky. Přehněte spodní okraj nahoru několik centimetrů pod střed. Rozložte spodní okraj a otevřete chlopeň, poté oba okraje přitiskněte naplocho a vytvořte na každé straně trojúhelníkové tvary. Přeložte spodní chlopeň směrem ke středové čáře a překryjte střed o cca 2 centimetry. Rozložte a na okraje chlopně naneste lepidlo nebo oboustrannou pásku. Opakujte postup s horní chlopní, tím vznikne základ tašky.

Následně přeložte levou stranu tašky o několik centimetrů. Spodní šikmý okraj chlopně by měl být zarovnán s ryskou na základně sáčku. Pomocí tvrdého předmětu zde vytvořte záhyb a opakujte na pravé straně. Tašku rozložte a vytvarujte. 

Abyste měli jistotu, že je taška dostatečně pevná, přidejte kartonovou výztuhu k základně tašky.  V horní části tašky udělejte děrovačkou nebo propíchněte nůžkami čtyři otvory pro rukojeti a vložte dárek dovnitř, než otvory provléknete stuhu a zavážete na mašli. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod