Skládejte napínací prostěradla tak, aby ve skříni zbytečně nezabírala moc místa

 Tipy a inspirace 
13. září 2020 10:57 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Napínací prostěradla jsou praktická, ale špatně se skládají  JumpStory
Nemáte dostatek úložného prostoru? Můžete vyházet staré oblečení, ložní prádlo či ručníky, nebo je začít skládat tak, abyste ušetřili co nejvíce místa. Většinou bývá největším problémem poskládat napínací prostěradla. Málokdo ví, jak je skládat, aniž by z nich neudělal velkou kouli.

Pružná napínací prostěradla jsou poměrně oblíbená, protože je můžete natáhnout na postel a nesrolují se vám. Běžná rovná prostěradla musíte většinou každé ráno upravovat, takže jsou poměrně nepraktická. Napínací prostěradla mají gumu, kvůli které se těžko skládají. Když budete vědět, jak je správně poskládat, najednou vám ve skříni vznikne více místa a nebudete muset nic vyřazovat.

Prostěradlo skládejte vestoje

Nejprve se postavte a uchopte prostěradlo. Rukama chyťte dva rohy prostěradla na delší straně. Následně ruce dejte k sobě a oba konce prostěradla spojte. Jeden roh přetáhněte přes druhý.

Přiložte k sobě dva zbývající rohy

Další krok bude stejný jako ten první. Dva zbývající rohy prostěradla spojte a přetáhněte jeden přes druhý. Během toho však musíte v jedné ruce udržet první dva rohy stále spojené. Pokud se vám to nebude dařit a rohy vám vyklouznou, položte prostěradlo na stůl či postel. Následně všechny rohy prostěradla dejte k sobě a spojte v jeden. Prostěradlo pomocí dlaně uhlaďte.

Přehněte látku s gumou

Pokud jste spojili všechny čtyři rohy, nyní vás čeká další fáze. Potřebujete docílit jednotného tvaru. K tomu, abyste dostali prostěradlo do tvaru širokého pruhu, přehněte látku s gumou. Poté prostěradlo zarovnejte. Uspořádejte jeho nerovnosti. Nyní už stačí prostěradlo pouze poskládat do jednotného tvaru, který vám bude vyhovovat. Nakonec ho můžete znovu uhladit.

Uložte prostěradlo do skříně

Díky praktickému poskládání prostěradla ušetříte spoustu místa a navíc se zbytečně nepomačká. Nebude z něj pouhá zmuchlaná koule. Možná se vám prostěradlo hned na poprvé nepodaří poskládat tak, jak byste si představovali. Budete to muset nejspíš vyzkoušet několikrát, abyste to provedli rychle a dobře. Dále čtěte: Jak si vybrat vhodnou péřovou přikrývku aneb není peří jako peří.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47