Konferenční stolky jsou dekorativní i praktické. Do každého interiéru se však hodí jiný typ

 Interier 
05. října 2019 10:17 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Konferenční stolky se často vyrábějí ze dřeva Depositphotos
Konferenční stolek patří k základnímu vybavení každého obývacího pokoje. Plní funkci dekorativní, ale i praktickou. Proto je při jeho výběru nutné hledět na kvalitu použitého materiálu a preciznost provedení.

Při výběru konferenčního stolku je nutné zamyslet se nad spoustou otázek. Nerozhodovat se pouze na základě toho, jak moc se vám vybraný kousek líbí, nebo nelíbí. Konferenční stolky musejí být zvoleny tak, aby svým designem zapadly do kontextu celé místnosti. Vzhled stolku je ale jen jedním z aspektů, který je nutné při nákupu sledovat.

Velikost stolku

Než se pro některý konferenční stolek definitivně rozhodnete, zamyslete se nad tím, jak velký konferenční stolek budete potřebovat. Tyto stolky slouží také pro odkládání ovladačů, nápojů a drobného jídla. Když přijde návštěva, tak se na stolku mohou hrát i společenské hry. Kolik lidí bude u stolku běžně sedávat, aby každý na něm měl svůj prostor? Jak vysoký je gauč, abyste se nemuseli zbytečně ke stolku ohýbat? Toto všechno jsou parametry, nad kterými byste se měli před výběrem konferenčního stolku zamyslet.

Konferenční stůl proto vždy vybírejte tehdy, když už máte pohovku doma nebo alespoň víte, jak bude vypadat vaše sedací souprava. Bez sedačky těžko zvolíte ten správný rozměr.

S úložným prostorem či bez něj

Některého stolky jsou vybaveny také malým úložným prostorem, což se může hodit. Někdy má úložný prostor podobu otevřené police, jindy třeba podobu uzavřeného šuplíku. Úložný prostor se hodí vždy, ale pokud máte malý byt, tak vám přijde police nebo šuplík vhod dvojnásob.

Pokud máte velkou sedací soupravu, můžete místo jednoho velkého stolku pořídit sadu dvou, které se dají do sebe zasouvat a vy si tak vytvoříte tolik místa, kolik zrovna budete potřebovat.

Tvar a materiál

Tvar a materiál byste také měli přizpůsobit obyvatelům bytu. Pokud jsou v domácnosti malé děti, není vhodný stůl se skleněnou deskou a ostrými rohy. Můžete tak zvolit stolek kulatý, oválný nebo jen se zaoblenými rohy. Pro starší osoby jsou praktičtější konferenční stolky, které svou výškou odpovídají výšce sedací plochy anebo jsou ještě vyšší než sedačka. Není třeba se potom příliš předklánět, pokud si chcete ze stolku něco podat.

Co se týká materiálu, mohu být v dnešní době konferenční stolky vyrobeny prakticky z jakéhokoliv materiálu. Nejčastěji se konferenční stolky vyrábějí ze dřeva nebo dřevotřísky, kovu, plastu, skla nebo proutí. O nejčastějších chybách, kterých se lidé při zařizování obýváku dopouštějí, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008