Jak dodat místnostem ve vašem domě letní atmosféru

 Tipy a inspirace 
07. června 2019 11:41 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Letní atmosféru vám vykouzlí motiv květin a výrazné barvy  Depositphotos
Teplota se začíná šplhat vysoko, léto konečně přichází. Možná plánujete letos dovolenou, na kterou si však budete muset ještě chvíli počkat. Vytvořte si doma letní atmosféru už teď, abyste se tam cítili dobře.

Zbožňujete moře, bílý písek, kvetoucí přírodu a vysoké teploty? Vybavte si místnosti ve vašem domě tak, abyste měli léto i uvnitř. Stačí si koupit nová světla a dekorace.

Pořiďte si dekorace v námořnickém stylu

Pokud máte rádi pláže a moře, námořnický styl se vám bude zaručeně líbit. Vyberte si jednu místnost a tu stylizujte do modré a bílé barvy. Nejvíce letí pruhy. Pokud nemáte bílou či modrou zeď, nemusíte ji kvůli tomu hned přemalovávat. Stačí si pořídit v této barvě ložní prádlo, závěsy, potahy na polštáře či sedačku.

Nemusíte mít všechno pruhované, do námořnického stylu patří i motivy kotvy nebo lodě. Sežeňte si dekorace, které patří do moře. Mořští ježci, mušle nebo malé dřevěné lodičky jsou ideální. Budete se doma cítit jako u moře a čekání na dovolenou bude pro vás snesitelnější.

Nechte se unést záplavou květin

Velké množství květin vám do bytu přinese letní atmosféru. Můžete si pořídit kvetoucí rostliny v květináči nebo si pravidelně kupujte řezané květiny a rozmístěte je po celém domě.

Budete se cítit trochu jako na rozkvetlé louce, stačí si pořídit květiny, které hezky provoní vaše místnosti. Rozhodně se vyvarujte umělým rostlinám. Kromě skutečných květin si můžete pořídit i dekorace s jejich motivy. Květinové povlečení, obrazy nebo různé předměty.

Osvětlete si místnosti

Velké množství světla vám i večer připomene, že je léto. Vsaďte na podsvícení, které dodá atmosféře ve vašem domě trochu romantiky. Dnes již není problém sehnat světla, která vám nasvítí různé předměty. Podsvícení vypadá hezky pod zrcadly, úložnými prostory nebo poličkami.

Když se vám tento způsob osvětlení nelíbí, pořiďte si stojaté lampičky s letními motivy. Pokud máte ve své domácnosti spíše chladné barvy, kupte si lampičky ve výrazných barvách, které rozzáří vaše místnosti.

Nechte si zvětšit své fotografie z dovolené

Vzpomeňte si prostřednictvím starších fotografií na vaše předchozí dovolené. Nějaké fotografie si vyberte, nechte si je zvětšit a zarámovat do velkých obrazů.

Další možností je, že si své fotografie necháte vytisknout na fotopapír v menším formátu a polepíte si s nimi jednu stranu zdi. Každý pohled na fotografie z dovolené vás trochu zahřeje u srdce. O tom, jak si útulně zařídit malý byt, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod