Jste stále unaveni? Možná za to může vaše orchidej

 Interier 
01. června 2019 10:18 / Šárka Sokolská
  10
📷
4 fotografie v galerii
Podle feng shui existují květiny, které odebírají z lidí energii Depositphotos
Orchideje jsou krásné, ale také mohou škodit. Podle zásad feng shui z nás totiž orchideje vysávají životní energii. Proč to tak je?

Orchideje patří mezi oblíbené pokojové rostliny. Jsou krásné, vznešené, hýří všemi barvami a často tvoří živý prvek moderních interiérů. Péče o ně není složitá a dají se za pár korun koupit i v supermarketu. Jenomže velmi záleží na tom, kam si ji doma postavíte. Jinak se může stát, že se budete stále cítit unaveni a vyčerpáni. A to kvůli orchideji.

Krásný parazit

Orchideje jsou ve volné přírodě parazitickými rostlinami, které přežívají na úkor dalších rostlinných druhů. A podle feng shui se tyto rostliny chovají jako energetičtí upíři, kteří odebírají z lidí veškerou energii a pokračují v tom stále a stále, dokud mají co sát. Takže je dost pravděpodobné, že pokud se pořád cítíte nevyspaní a unaveni a máte orchidej třeba v ložnici, může za to právě tato exotická květina, stejně jako například kaktusy a pokojové rostliny s dlouhými tenkými špičatými listy. To ovšem neznamená, že ji hned musíte vyhodit. Stačí ji jenom přesunout.

Vhodná světová strana

Podle feng shui platí, že pokud květinu dáte na jihozápad, zvýší se tím vášeň mezi párem, na jihovýchodě zase přinese štěstí. Postavíte-li květináč na východ, přinese vám dobré zdraví a dlouhověkost. Podnikatelé, kteří usilují o to, aby jejich podnikání bylo přínosnější a úspěšnější, by orchideje měli umístit na sever. Jestli vám jde o to vytvořit si dobré vztahy s vašimi hosty nebo obchodními partnery, postavte je na severozápad. Pokud ale budete mít stále pocit, že vám odebírají energii i přes den, raději se s těmito exotickými rostlinkami nadobro rozlučte. Můžete zkusit také přemístit postel v ložnici právě podle metody fenh shui. Jak na to, jsme psali zde.

Dobíječi energie

I když orchideje energii kradou, na druhou stranu existují pokojovky, které vám mohou naopak energii dodávat. A to například fíkusy, jasmín, levandule, bambus nebo primulky, které odebírají ze svého okolí nervozitu a zlobu. Tyto rostliny jsou oblíbené i proto, že negativní energii přetavují v pozitivní. Pozitivní energii následně vrací zpátky do svého okolí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve