Zařízení vašeho bytu o vás dokáže prozradit víc, než byste čekali

 Interier 
24. dubna 2019 18:18 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Váš byt ostatním napoví, jakou máte povahu  Depositphotos
Zařídili jste si byt alespoň z části podle svých představ a cítíte se v něm dobře? Věděli jste, že v takovém případě z něj lze vyčíst vaše povahové rysy? Až si příště do svého bytu přivedete návštěvu, myslete na to, že o vás může zjistit více, než byste si přáli.

Zařízení bytu může o jeho majiteli ostatním napovědět, jakou má povahu, což pro něj nemusí být příjemné. Co o vás říkají vaše místnosti? Mají pravdu?

Vlastníte spoustu dekorací a fotografií  

Hromadíte v bytě drobné dekorace a nedáte na ně dopustit? Vozíte si suvenýry z cest a rozmisťujete si je všude, kde vám na ně ještě zůstalo místo? Možná se také rádi fotíte se svými blízkými a fotografie si věšíte na zeď nebo je pokládáte na nábytek.

Ve vašem bytě nejspíše nevládne chaos, snažíte se všechny věci nějakým způsobem uspořádat. Značí to o vás, že jste citově založení. Berete si vše příliš osobně. Snadno vás něco rozhodí, někdy nemáte daleko k úzkostem. Potřebujete se v životě zbavit všech zbytečností, což metaforicky platí i pro vaše dekorace.

Máte neustále něčím zatažená okna

Máte během dne okno zahalené záclonami či stažené žaluzie? Kryjete si své soukromí, nechcete, aby na vás kdokoliv viděl.

Značí to, že s ostatními lidmi nedokážete komunikovat přímo, nasazujete si společenskou masku, aby vás ostatní viděli jen v dobrém světle. Nedokázali byste před ostatními ukázat svoji slabost. Chráníte si svoji osobnost, seč můžete.

Potrpíte si na kombinaci různých designových prvků

Snažíte si vybavit byt podle toho, co se vám líbí. Kombinujete prvky z různých designových stylů a snažíte se je sladit. Odráží se v tom vaše osobitost, dáváte najevo, že jste jistým způsobem jedineční.

Nepohrdáte uměním. Pokud uvidíte někde nějaký obraz namalovaný vaším oblíbeným malířem, musíte ho mít, pokud na něj zrovna máte dostatek financí. Všechno tohle značí, že vaše osobnost je otevřená. Nemáte problém se seznamovat s cizími lidmi a poměrně snadno se s nimi dokážete i spřátelit.

Vsázíte na minimalismus

Byt máte vybavený velmi stroze a jednoduše. Návštěvníci u vás najdou jednobarevné povrchy a stěny. Vybrali jste si nábytek, který nepůsobí kýčovitě, pouze plní svoji funkci. Nemáte potřebu doma hromadit dekorace. Líbí se vám světlé prostory s minimem věcí.

Minimalismus o vás prozrazuje, že se spíše řadíte mezi introverty. Neumíte příliš dobře vyjadřovat své pocity. Často vyhledáváte klid, ve velkém davu se necítíte dobře. Předtím, než něco řeknete, dvakrát si to rozmyslíte. O některých věcech a situacích uvažujete logicky a máte v životě nadhled.

Máte doma nepořádek, nebo si naopak potrpíte na čistotu?

Nechce se vám doma moc uklízet a ve svém nepořádku se vyznáte? Nepořádné lidi společnost označuje za líné. Člověk, který nechce svůj čas zabíjet každodenním uklízením, nemusí být líný, jen má potřebu věnovat svůj čas něčemu smysluplnějšímu. Máme tím však na mysli menší nepořádek na stole, neumyté nádobí či prach na nábytku. Nejde o koupaní se v odpadcích.

Lidé, kteří mají doma nepořádek, hledají svoji životní cestu. Snaží se nalézt smysl života a z toho důvodu se zúčastňují různých aktivit a zkouší nové věci, které by je mohly bavit. Nechybí jim kreativita. Nepořádek ji údajně podporuje.

Lidé, kteří naopak hodně uklízejí, svoji kreativitu zabíjejí a soustřeďují se v životě na praktické záležitosti. Často nemají odvahu jít si za svým snem, raději setrvávají ve starých kolejích a nevychází ze své komfortní zóny. O tom, v jakém stylu si zařídit byt, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve