Buďte trendy a zařiďte si byt ve stylu, který letos nejvíc frčí

 Interier 
11. dubna 2019 09:51 / Eva Vogelová
  0
📷
11 fotografií v galerii
Letos letí nejvíce retro styl Shutterstock
Máte v plánu si nově zařídit nějaké místnosti v bytě, ale nevíte, jak? Existuje několik desítek různých stylů bydlení, kterými se můžete inspirovat. Vybrali jsme některé z nich. Všechny se od sebe liší nábytkem, materiály a barvami.

Zařídit si kompletně novou místnost není žádná legrace, když nemáte ponětí, jaké můžete využít styly bydlení. Představíme vám je. Pokud se vám nebude žádný líbit, zkombinujte jednotlivé prvky z každého stylu a máte vystaráno. Stačí do plánování místnosti zapojit trochu kreativity.

Minimalistický styl

Silnou stránkou minimalistického stylu je jednoduchost a strohost. Vyznačuje se jednobarevností stěn a kusů nábytku, nevyužívá žádné výrazné vzory. Ideální je sjednocení dvou barev, nemusí být jen světlé. Bílá se však v tomto stylu užívá patrně nejčastěji.

Zapomeňte na zbytečné dekorace, jako jsou koberce, závěsy nebo spousta obrazů. Minimalistický styl se hodí do menších prostor. Vzdušnost, lehkost a kvalita jsou jeho dalšími znaky.

Retro styl

Když si zařídíte byt podle retro stylu, vrátíte se tím zhruba do poloviny minulého století. Dnes se opět v různých podobách navrací do módy. Není obtížné zařídit si místnosti v tomto stylu. Stačí, abyste sundali z půdy nábytek ze svého dětství a vylepšili ho. Některý možná budete muset opravit, ale jiný stačí jen natřít barvami, které jsou pro retro styl typické.

Zkombinujte různé odstíny šedé, žluté, červené, růžové nebo zelené. Umakart, vinyl a chrom jsou nejčastější materiály, které se v retro stylu užívají. Nezapomeňte si umístit do kuchyně plastové židle.

Eko styl

Čím dál více si lidé uvědomují, že je potřeba chovat se důstojně k životnímu prostředí. Zodpovědné jednání vůči přírodě se projevuje ve výstavbě ekologických domů spolu s interiéry v eko stylu. Materiál by měl být šetrný k přírodě a zároveň se s ní do jisté míry sladit. Nejvíce se užívá dřevo, kámen a papír.

V eko stylu se používají i recyklované předměty. Většinou v žádné místnosti nechybí alespoň jedna kytka. Domácnosti vybavené podle eko stylu nejčastěji používají zelené, žluté, šedé a béžové odstíny barev.

Námořnický styl

Podle názvu poznáte, že jde o styl inspirovaný přístavy, loděmi, plážemi a mořem. Námořnický styl klade důraz na doplňky a barvy, nejde v něm o tvar či materiál nábytku. Stačí, aby se vše podobalo moři a tomu, co je v něm. Kombinace modré a bílé barvy je základ.

Pruhy dominují na stěnách a látkách. Námořnický styl dbá na dekorace ve formě mušlí, zmenšených modelů lodí a ryb. O tom, jak si udělat doma útulno, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008