Bolí vás každý den nohy? Pořiďte si domů pomocníka, který vám je promasíruje

 Technika 
18. prosince 2018 15:59 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Bolesti nohou jsou velmi nepříjemné Depositphotos
Masáž dokáže uvolnit svaly a navodit pocit uvolnění. Jenže ne každý má dostatek času chodit do masážních salonů. Pokud vás každý den po příchodu domů bolí nohy a rádi byste jim ulevili, možná vás nadchne myšlenka pořídit si masážní stroj na nohy.

Masážní přístroje na nohy mají podobu vaničky, do které umístíte svá chodidla a oddáváte se pohodlné masáži. Masírování probíhá nejrůznějšími způsoby, navíc ve vodě, takže dochází i k jisté očistě těla. Ne nadarmo jsou masážní přístroje na nohy využívány také v kosmetických salonech při pedikúře. Jejich nespornou výhodou je, že vás rozhodně finančně nezruinují. Levnější modely pořídíte za pár stovek, ty drahé pak i za více než tři tisíce korun.

I levný přístroj poslouží

Pokud nechcete hned investovat více peněz do dražšího masážního přístroje na nohy, klidně zvolte nějaký levnější model. I ten vám odvede dobrou službu. Zaměřte se na množství vzduchových trysek a počet stimulační bodů pro lepší prokrvení vašich znavených končetin.

Některé modely nabízejí také funkci udržování požadované teploty a na výběr mohou být i nejrůznější masážní programy - například vibrační s infrazářením, bublinková masáž s teplou lázní a další. Pokud je vám masáž končetin málo, možná vás zaujmou celá masážní křesla, o kterých jsme psali zde.

Na co si dát při koupi pozor

Ať už sáhnete po masážním přístroji za 500 korun nebo po sofistikovanějším výrobku, vždy se zaměřte na velikost vaničky. Ať vás pak doma nepřekvapí, že do ní nevlezou vaše velké nohy. Maximální délka chodidla je vždy udávána v centimetrech a začíná na čísle 28. Nejčastěji končí u rozměru 33 centimetrů. 

Pokud máte v plánu využívat masážní přístroj třeba při sledování televize, zajímejte se i o jeho hlučnost. Některé levnější modely jsou totiž opravdu příliš hlasité.

Nezanedbatelný detail je také přívodní kabel. Ověřte si, že je dostatečně dlouhý. I taková drobnost, jakou je krátký přívodní kabel, může totiž užívání přístroje značně znepříjemnit.

Výhodou je topné těleso a oceníte také možnost zvolit si typ masáže. Lepší jsou také přístroje, u kterých se dají masážní válečky odejmout. A je jasné, že pokud si zvolíte přístroj, který vám bude působit na 200 stimulačních bodů, nebude zážitek takový, jako když vám bude působit na 400 či více stimulačních bodů. U vibrací si pak pohlídejte hlavně jejich intenzitu a možnost regulace. Každý má totiž jinak citlivou pokožku na chodidle.

Funkce masážního stroje

Funkce masážního přístroje na nohy by měly být jednou z vyhledávaných informací při nákupu jakéhokoliv modelu. Právě díky jejich bohatosti si dopřejete lepší a pohodlnější masáž. Náležitá relaxace a vůbec samotné ovládání a používání masážního výrobku může být ovlivněno řadou níže uvedených funkcí a doplňků.

Perličková masáž – mnohdy nazývaná jako bublinková masáž. Měl by jí být vybaven každý kvalitnější masírovací přístroj.

Suchá masáž – vybrané modely masážních vaniček lze používat také k suchým masážím nohou, kdy není zapotřebí dodávat do nádoby vodu. Na trhu dokonce existují verze masírovacích přístrojů určených jen na suchou masáž nohou.

Aromaterapie – některé moderní masážní vaničky jsou vybaveny speciální nádobou na vonné přísady. Takový model je schopen provádět vedle klasické masáže ještě příjemnou aromaterapii.

Magnetoterapie – masážní vaničky jsou opatřeny magnety přispívajícími léčebnými účinky k rychlejší regeneraci nohou a chodidel.

Infračervené světlo – k masírování může docházet nejenom fyzicky, ale také prostřednictvím infračerveného světelného paprsku. Ten má pozitivní vliv hlavně na uvolnění svalstva.

LCD displej – dražší masážní přístroje na nohy jsou vybaveny displejem zobrazujícím aktuálně probíhající režimy masírování a ostatní informace.

Časovač – umožní vám nastavit čas, po kterém dojde k vypnutí masáže.

Ochranný kryt – slouží k tomu, aby při masírování nohou nedocházelo k rozstřikování vody mimo nádobu.

Nástavec na pedikúru – speciální prvek usnadňující provádění pedikúry.

Kartáč, pemza nástavec a další – nezbytné součásti využívané hlavně při pedikúře a celkové očistě nohou. Ta může následovat například po příjemné masáži. Tyto doplňky jsou obvykle dodávány v praktických košíčcích.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008