Nástěnná tabule je obrovským trendem, který se hodí do každé moderní domácnosti

 Tipy a inspirace 
23. ledna 2018 09:15 / Jan Novák
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vzkazy i výzdobu můžete pravidelně obměňovat Pexels
Psaní na tabuli, takzvané chalkboard paint, se stává stále oblíbenějším prvkem také v interiérovém designu. Ocení ho nejen děti ve svých pokojích, ale i hospodyňky v kuchyních.

Není nic praktičtějšího než část stěny pokrytá tabulí. Můžete si tam snadno poznamenat každý nápad včetně chybějících věcí, které je třeba nakoupit. Využijete ji ale také k sepsání seznamu úkolů - ať již pro sebe, nebo pro své blízké.

Skvělý pomocník v domácnosti

Na tabuli však také můžete nechat třeba jen milý pozdrav, který si členové vaší domácnosti přečtou, když se domů vrátí dřív než vy. A v neposlední řadě si na tabuli můžete předem napsat nový recept a během vaření už pak nemusíte listovat neposlušnými stránkami kuchařské knihy.

Na trhu je řada lepicích tapet i tabulek nejrůznějších rozměrů. Vybírat můžete mezi rámovanými i mezi tabulkami bez rámu či na stojanech. Taková tabule vám pak dokáže zachránit nejednu bílou stěnu, na které by se jinak vaše děti pěkně vyřádily.

Zkuste ji nalepit

Nástěnné tabule jsou místem pro vaše vzkazy i dětskou fantazii. Bílá, zelená nebo černá nalepovací tabule je i v dnešní době supermoderních technologií stále v oblibě. Jedná se totiž o levný a zároveň spolehlivý prostředek pro prezentaci, vzkazy, zapisování vašich nápadů a myšlenek i pro první dětská umělecká díla.

Můžete mít také tabuli na fix, na křídu, s notovou osnovou, s linkami nebo plánovací tabuli. Mohou být lakované, dřevěné nebo také keramické. Nebo si ji můžete vyrobit sami, jak jsme psali zde. Každopádně platí, že tabule podporují kreativní činnost a jsou i skvělým pomocníkem pro výuku psaní a počítání.

Údržba je jednoduchá

Tabule navíc oživí vzhled dětského pokoje nebo vaší kuchyně. Výhodou je, že "výzdobu" můžete vy či vaše děti pravidelně měnit. Dalším plusem tabule na stěně je, že nevyžaduje náročnou údržbu. Podle druhu, který si pořídíte, obstaráte údržbu tabule snadno houbičkou nebo hadříkem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008