Vynikající zákusky pouze ze tří surovin? Neděláme si srandu!

 Tipy a inspirace 
17. ledna 2018 10:12 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Svou návštěvu ohromíte i třemi surovinami Pexels
Každý z nás už to zažil. Nečekaná návštěva se blíží a vy nevíte, co jí nabídnout, protože vaše lednice jako na potvoru zeje prázdnotou. S těmito recepty ale můžete i z minima vykouzlit maximum a vaši hosté si budou oblizovat prsty ještě po cestě domů.

Jakmile zjistíte, že je návštěva na cestě, začnete pátrat v kuchařkách, ale vždy potřebujete alespoň pět ingrediencí, ne-li více. Navíc příprava a pečení zabere tolik času, že byste to do příchodu hostů nikdy nestihli. S těmito recepty ale budete hotovi v cuku letu. Jestliže vám ještě zbylo nějaké cukroví, takto jej můžete při přípravě zákusu využít.

Čokoládový dort s ovocem

Zda dort upečete s malinami, broskvemi, kiwi, banánem nebo jahodami, je jen na vás. Vynikající bude i bez ovoce a nebudete na něj potřebovat víc, jak tři suroviny: hořkou čokoládu, vejce a máslo. Přesně 8 vajec, 450 g hořké čokolády a 230 g másla. Troubu si předehřejte na 160 °C a začněte šlehat vejce do pěny. Vedle rozehřejte čokoládu s máslem a poté postupně přidávejte našlehaná vejce. Těsto nalijte do formy a pečte 20 až 25 minut ve vodní lázni. Tento dort je vynikající, vláčný a navíc bez lepku!

Veganská kokosová pěna

Milujete pařížskou šlehačku? Tak to je tato pěna něco pro vás! Vyšlehejte do husta kokosový krém (pozor, ne mléko!), přidejte dvě lžíce kakaa a dvě lžíce datlového nebo javorového sirupu. Šlehejte dostatečně dlouho a poté přendejte do skleněné zapékací mísy a dejte ztuhnout do lednice. Nemáte-li čas, použijte mrazák. Pěnu můžete dozdobit i ovocem, pokud máte, ale není to nutné.

Japonský cheesecake

Tento vynikající cheesecake si oblíbily hospodyňky po celém světě. Je lahodný a upečete ho do půl hodiny. Potřebovat budete 120 g mascarpone, 120 g bílé čokolády a 3 vejce. Troubu si předehřejte na 170 °C a pusťte se do toho. Z bílků si ušlehejte tuhý sníh, bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte trochu vychladnout. Poté k ní přimíchejte mascarpone a žloutky a nakonec i sníh. Smíchané těsto přelijte do kulaté formy a pečte 15 minut na 170 °C ve vodní lázni. Poté teplotu snižte na 160 °C a pečte dalších 15 minut.

Čokoládové hrudky

Naprostou lahůdkou, která je tak jednoduchá, že ji zvládne i dítě, jsou čokoládové kuličky z lučiny. Použijte jakýkoliv krémový sýr, který máte v lednici – lučinu, žervé, nebo klidně pomazánkové máslo. Pokud máte doma ještě čokoládu, je to vše, co budete potřebovat. Čokoládu si dopředu rozehřejte a pak už jen z krémového sýru klaďte lžičkou hrudky na pečící papír. Poté je přelijte rozpuštěnou čokoládou a dejte do lednice ztuhnout. Sýr můžete i kapku osladit – záleží na tom, zda máte čokoládu mléčnou, bílou či hořkou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008