Vynikající zákusky pouze ze tří surovin? Neděláme si srandu!

 Tipy a inspirace 
17. ledna 2018 10:12 / Kateřina Kofroňová
  0   0
📷
5 fotografií v galerii
Svou návštěvu ohromíte i třemi surovinami Pexels
Každý z nás už to zažil. Nečekaná návštěva se blíží a vy nevíte, co jí nabídnout, protože vaše lednice jako na potvoru zeje prázdnotou. S těmito recepty ale můžete i z minima vykouzlit maximum a vaši hosté si budou oblizovat prsty ještě po cestě domů.

Jakmile zjistíte, že je návštěva na cestě, začnete pátrat v kuchařkách, ale vždy potřebujete alespoň pět ingrediencí, ne-li více. Navíc příprava a pečení zabere tolik času, že byste to do příchodu hostů nikdy nestihli. S těmito recepty ale budete hotovi v cuku letu. Jestliže vám ještě zbylo nějaké cukroví, takto jej můžete při přípravě zákusu využít.

Čokoládový dort s ovocem

Zda dort upečete s malinami, broskvemi, kiwi, banánem nebo jahodami, je jen na vás. Vynikající bude i bez ovoce a nebudete na něj potřebovat víc, jak tři suroviny: hořkou čokoládu, vejce a máslo. Přesně 8 vajec, 450 g hořké čokolády a 230 g másla. Troubu si předehřejte na 160 °C a začněte šlehat vejce do pěny. Vedle rozehřejte čokoládu s máslem a poté postupně přidávejte našlehaná vejce. Těsto nalijte do formy a pečte 20 až 25 minut ve vodní lázni. Tento dort je vynikající, vláčný a navíc bez lepku!

Veganská kokosová pěna

Milujete pařížskou šlehačku? Tak to je tato pěna něco pro vás! Vyšlehejte do husta kokosový krém (pozor, ne mléko!), přidejte dvě lžíce kakaa a dvě lžíce datlového nebo javorového sirupu. Šlehejte dostatečně dlouho a poté přendejte do skleněné zapékací mísy a dejte ztuhnout do lednice. Nemáte-li čas, použijte mrazák. Pěnu můžete dozdobit i ovocem, pokud máte, ale není to nutné.

Japonský cheesecake

Tento vynikající cheesecake si oblíbily hospodyňky po celém světě. Je lahodný a upečete ho do půl hodiny. Potřebovat budete 120 g mascarpone, 120 g bílé čokolády a 3 vejce. Troubu si předehřejte na 170 °C a pusťte se do toho. Z bílků si ušlehejte tuhý sníh, bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte trochu vychladnout. Poté k ní přimíchejte mascarpone a žloutky a nakonec i sníh. Smíchané těsto přelijte do kulaté formy a pečte 15 minut na 170 °C ve vodní lázni. Poté teplotu snižte na 160 °C a pečte dalších 15 minut.

Čokoládové hrudky

Naprostou lahůdkou, která je tak jednoduchá, že ji zvládne i dítě, jsou čokoládové kuličky z lučiny. Použijte jakýkoliv krémový sýr, který máte v lednici – lučinu, žervé, nebo klidně pomazánkové máslo. Pokud máte doma ještě čokoládu, je to vše, co budete potřebovat. Čokoládu si dopředu rozehřejte a pak už jen z krémového sýru klaďte lžičkou hrudky na pečící papír. Poté je přelijte rozpuštěnou čokoládou a dejte do lednice ztuhnout. Sýr můžete i kapku osladit – záleží na tom, zda máte čokoládu mléčnou, bílou či hořkou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Paris Hilton se bude za pár dní vdávat. Svatební hostina bude na dědečkově panství

Styl

Co je transepidermální ztráta vody a jak ovlivňuje vaši pleť

Dům a zahrada

Strašidelné pokojovky zkrášlí byt nejen během Halloweenu. Ozdobí váš interiér po celý rok

Zavřít reklamu