Potřebujete oživit byt a získat úložný prostor? Zkuste moderní taburetku

 Interier 
22. ledna 2018 09:23 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pohodlná stolička navíc může být vhodným designovým prvkem Internet
Taburetky jsou stále oblíbenější součástí moderních interiérů. Svojí popularitě vděčí zejména díky širokým možnostem jejich využití. Hodí se do vstupní haly, obývacího a dětského pokoje i do místnosti pro studenty. Taburetek je na trhu řada, jak vybrat tu správnou?

Název pro tento sedací nábytek pochází z francouzského slova tabouret, které v překladu znamená stolička. Moderní taburetky jsou multifunkční a svým prvním předchůdkyním se již podobají jen vzdáleně. Stále ale dokážou vkusně doplnit sedací nábytek, což oceníte třeba tehdy, když se nečekaně objeví více hostů.

Taburetka rozšíří úložní prostory

Taburetku můžete zároveň použít i jako malý odkládací stolek, když váš konferenční stolek nestačí na množství připraveného občerstvení. Multifunkčnost taburetek podporuje i jejich vnitřní prostor, do kterého můžete schovat všelijaké maličkosti, které chcete mít po ruce.

V obývacím pokoji taburetka výborně prodlouží vaši pohovku. Budete si tak moct pohodlně podložit nohy při relaxaci nebo při sledování televize.

Při výběru taburetky dávejte pozor na její výšku. Neměla by být rozhodně vyšší než je vaše pohovka. V opačném případě by se vám nesedělo příjemně. Vybrat si ale můžete i taburet s nastavitelnou výškou, který přesně splní vaše požadavky.

Taburetka oživí vzhled vaší předsíně

V předsíni, chodbě nebo vstupní místnosti oceníte úložný prostor taburetky, do které si můžete odložit různé drobnosti. Taburetka vám také ulehčí obouvání. Výhodou také je, že taburetka se dá kdykoliv uklidit a vyndat v okamžiku, kdy ji budete potřebovat.

Co se tvaru týče, mezi klasické se řadí taburetky ve tvaru kostky. Nejčastěji se vyrábějí z lehkého materiálu, se kterým se dobře manipuluje. Jejich mobilitu podporují často i kolečka, díky nimž si taburetku oblíbí i vaše děti. Ojedinělé již nejsou ani taburetky kruhového, oválného nebo půlkruhového tvaru.

V místnosti vytvoří místo k netradičnímu sezení a také se díky nim efektivněji využije prostor, jenž je v dispozici. Pokud máte více taburetek, můžete je uspořádat do různých tvarů a tím vašim hostům vytvořit příjemné posezení. Taburetka může pomoci i při zařizování malého obýváku, jak jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve