Koupelnu mohou oživit i méně obvyklé doplňky. Nechte se inspirovat

 Interier 
01. února 2018 15:32 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Díky poličce přes vanu si můžete při koupeli oddechnout Internet
Zdá se vám, že je vaše koupelna obyčejná, že vana, sprchový kout, umyvadlo, zrcadlo a skříňka nestačí? Zkuste se podívat po vkusném doplňku či dekoraci. Koupelnu oživí a udělají z ní místo, kam se budete rádi vracet.

Zkusit můžete například sprchovou stoličku. Uvítají ji ti, kdo si ve sprše rádi posedí a přitom se jim nelíbí nástěnná sklopná sedátka. Navíc si můžete stoličku z akrylátu či litého kamene ze sprchy vzít a přemístit k vaně, když si chcete povídat se svým drahým či drahou polovičkou, který se koupe a vám se k němu zrovna nechce.

Protiskluzová podložka vám zajistí bezpečnost

Oblíbeným doplňkem do koupelny je protiskluzová podložka do vany nebo sprchového koutu. Koupelna je totiž kvůli kluzkému prostředí největším zdrojem vzniku úrazů v domácnosti. Podložka je nepostradatelná zejména v domácnostech s malými dětmi nebo také pro seniory.

Kromě protiskluzových podložek vaši koupelnu oživí i předložky před vanou či sprchovým koutem. Jsou příjemné a měkké a vybírat můžete z několika odstínů. Variantou může být také teakový rošt, díky kterému budete mít v koupelně pod nohama kousek dřeva.

Pohodu pomůže naladit polička přes vanu

Chcete si ve vaně vychutnat skleničku vína, v klidu si přečíst knihu nebo se podívat na film na notebooku? Řešením by mohla být polička přes vanu. Vybrat si můžete dřevěnou, kovovou, plastovou nebo z umělého kamene. Všechny vám odvedou perfektní službu.

Výrazným designovým prvkem vaší koupelny může být věc, na kterou byste nevsadili - koš na prádlo. Na trhu je dnes spousta možností, od dřevěných po kožené až k textilním variantám. Pokud ale skutečně chcete originální kousek, musíte výběru věnovat více času.

Vychytávek do koupelny je celá řada. Vybírat můžete například různé podoby osvětlení, věšáků na ručníky nebo na toaletní papír. Při montování doplňků na místo ale musíte být opatrní, jak jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008