Moderní knihovna může být originálním designovým kouskem. Nechte se inspirovat

 Interier 
27. ledna 2018 15:02 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
I místo, kam dáváte knihy, může dobře vypadat Shutterstock
Knihovnu vybíráme nejčastěji podle množství knih, které do ní chceme uložit. Ale to nemusí být pravidlem. Moderní knihovny jsou originální designové kousky, že samy o sobě mohou v interiéru velmi dobře působit, i kdyby v nich byla uložena třeba jen jedna kniha.

Volit můžete z nejrůznějších materiálů, od masivního dřeva, přes lamino, sklo, kov či plast. Reprezentativní vzhled moderních knihoven již svým designem vypovídá o našem vztahu ke knihám a k pěkným nábytkovým kouskům, které dokážou patřičně oživit interiér.

Do atypického prostoru můžete vybírat z nejrůznějších designových kousků, kdy menší knihovna slouží zároveň jako pohodlné křeslo anebo soustava menších regálů v bílé barvě ve tvaru připomínajícím lidskou páteř, či obrys letícího netopýra.

Na výběr máte také knihovnu ve tvaru mapy USA anebo své knižní miláčky můžete pohoupat v plastikové rozměrově flexibilní kolébce ve tvaru srolovaného pergamenu. Designéři si s těmito kousky drobného nábytku dokážou často velmi důkladně vyhrát, na trhu se objevují stále nové tvary.

Lamino je praktické a odolné

Lamino je velmi praktické, protože je odolné, dobře se udržuje a hodí se do všech prostor snad s výjimkou historických. Máte-li raději stylové a noblesní kousky, zvolte dýhu z různých druhů dřev. Nezapomeňte však i tento přírodní materiál z času na čas ošetřit vhodným leštícím prostředkem, který podpoří jeho pěkný vzhled.

Překvapit můžete nejen výběrem materiálu, ze kterého je knihovna vyrobena, nebo jejím tvarem, ale i barvou v netradiční kombinaci, třeba s díly v zelené a fialové barvě nebo knihovnu z desek v matovém laku v červeném provedení. A pokud vám v knihovně zůstalo místo, zkuste ho využít jinak, jak jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47