Využijte tablety do myčky na čištění toalety, mastné trouby i dalších nečistot

 Tipy a inspirace 
12. února 2019 13:18 / Šárka Sokolská
  9
📷
5 fotografií v galerii
Síla tablet se dá použít na odstraňování zašlé mastnoty a špíny v domácnosti Shutterstock
Nedaří se vám zbavit mastnoty vaši troubu, litinové hořáky nebo hrnec? Není nic jednoduššího, než použít věc, kterou má takřka každý z nás doma. Obyčejnou tabletu to myčky.

Tablety do myčky si dokáží poradit s připáleninami i zaschlou mastnotou. Jejich síla spočívá v koncetrovaných látkách, které si dokáží hravě poradit s tím, co bychom jinak museli složitě drhnout. Takž proč nevyužít sílu tablet i na jiné činnosti v domácnosti? 

Trouba jako nová

Odstranit mastnotu a připáleniny z trouby dá někdy pořádně zabrat. A ne všechny prostředky skutečně fungují. Jestli se vám nechce už utrácet za drahé přípravky, zkuste použít tabletu do myčky. Tři tablety vám bohatě postačí na celou troubu včetně dvířek. Stačí, když je rozpustíte vo vodě, uděláte z nich kašičku tu pak naneste houbičkou na nádobí. Nechte chvíli působit a pak jen setřete. 

Čistá pračka a WC

Je vaše pračka cítit po zatuchlém prádle a na bubnu jsou viditelné usazeniny? Sáhněte pro tabletu do myčky, která dokáže tyto nečistoty rozpustit. Jejich výhodou je, že nepění, ale poradí si i se zanesenými trubkami. Dvě tablety hoďte do prázdného bubnu pračky a nastavte dlouhý program na bavlnu, aby se měly šanci stoprocentně rozpustit. Stejně hravě si poradí i se zašlým záchodem. Jednu tabletu hodťe do vody a nechejte přes noc působit. Na zašlé okraje mísy použijte kašičku z tablety.

Poradí si s litinou

Kdo má plynový sporák, ten jistě ví, jak je těžké odstranit mastnotu a špínu z litinových plotýnek a mřížek. Až to budete příště zkoušet, ponořte je do vody, ve které jste rozpustili tabletu do myčky a uvidíte. Na vyčištění litiny existuje ještě několik tipů a fíglů, o nichž jsme psali zde.

Zbaví monterek mastnosty

Skvělou službu vám udělají tablety i při praní kuchyňských utěrek či montérek. Ty jsou běžně plné mastných skvrn, které jen tak nepovolí. Vyzkoušejte je ale příště vyprat právě s pomocí tablety do myčky – většinou si s mastnými skvrnami snadno poradí. Stačí jen jednu až dvě hodit do várky takto ušpiněného prádla a zvolit dlouhý program s teplotou nad čtyřicet stupňů Celsia.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve