Chcete spát pohodlně jako v hotelu? Kupte si kontinentální postel

 Interier 
15. října 2018 17:28 / Iva Dvořáková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Tomuto typu postele se také říká "boxspring" Shutterstock
Postel zvaná boxspring má několik výhod. Dobře se na ni uléhá starším osobám, protože je vyšší, a kvalita spánku je neporovnatelná s obyčejnou postelí. Tady hraje prim speciální matracový systém, který má svou vlastní logiku.

Znáte ji z luxusnějších hotelů nebo z amerických filmů. V poslední době ale pronikla i na český trh a je běžně sehnatelná i v nábytkářských řetězcích. 

Ptáte se, co? No přece kontinentální postel, na které zažijete svůj nejpohodlnější a nejklidnější spánek. Tomuto typu postele se také říká "boxspring" a poznáte ji podle následujících znaků.

Je vysoká s polstrovaným čelem

Systém boxspring spojuje několik vrstev matrací a navíc má velkou výšku. Díky tomu se vám na ni bude dobře uléhat, pokud už nejste nejmladší. Matracový systém pak má svou vlastní logiku.

Svrchní matrace

Té se říká topper. Umocní pocit z komfortu a zážitek z hlubokého spánku. Topper má sendvičovou konstrukci, která má vysokou vzdušnost, pratelný potah a skvělé ortopedické vlastnosti jádra.

Z jedné strany bývá tvořená paměťovou pěnou s masážní profilací. Druhá strana, kterou tvoří pružná pěna, má rovnou masivní plochu. Můžete si tedy zvolit povrch, který vašemu tělu vyhovuje nejlépe. 

Taštičková matrace

Pod topperem najdete tzv. taštičkovou matraci. Ta je tvořena pružinami, které jsou separátně uloženy v textilních pouzdrech. Jednoduše řečeno: každá pružina má svoje textilní pouzdro.

Každá pružina se maximálně přizpůsobí vašemu tělu, takže precizně rozkládá tlak, je podporou páteře a také podporuje tělo při všech možných polohách při spánku. Matrace může být zónovaná, takže poskytuje podporu bedrům, hlavě, pánvi a dalším částem těla.

Spodní matrace

Spodní matrace je vyplněná speciálními pružinami, které mají pevnou pružnost a zaručují konstatní pružení během celé délky životnosti matrace. Optimálně rozloží tlak, který vstřebává nosná zónová matrace. Konstrukci dodávají přirozenou tuhost, dobrou odrazovou pružnost a dlouhou životnost.

Postele boxspring se vyrábějí s masivním dřevěným rámem, který sice není příliš praktický při stěhování, ale zase vám dodá stabilitu a pocit bezpečí. A tady najdete tipy, jak si zútulnit celou ložnici

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47